Deel dit artikel ‹ Terug

Sport als integratie voor mensen met een beperking

Geplaatst op: dinsdag 5 april 2011


Dichterbij en Fitland introduceren duo-abonnement

Zorgorganisatie Dichterbij en sport, party en evenementencentrum Fitland werken op diverse vlakken samen. Doel hierbij is om mensen met een (verstandelijke) beperking actief te betrekken bij werk, sport en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn stageplekken binnen Fitland, het evenement “de culturele ontmoeting”, speciale G-fitnesslessen en daar is nu op het gebied van sport een nieuw project bijgekomen. Via een duo-abonnement is er voor mensen met een beperking de mogelijkheid samen met een maatje voordelig te sporten.

Fitland duo-abonnement

Een duo-abonnement is speciaal voor cliënten van Dichterbij. Zij kunnen samen met een vriend of vriendin, familielid of medewerker van Dichterbij tegen een voordelig tarief zo’n abonnement nemen. Bij belangstelling is er een persoonlijk gesprek waarbij wordt gekeken naar wensen en mogelijkheden. Hierna wordt een persoonlijk op maat gemaakt sportprogramma opgesteld. Ook worden er afspraken gemaakt tussen het sportmaatje, de cliënt van Dichterbij en Fitland over begeleiding en overige zaken om het duo-abonnement zo optimaal mogelijk op een passende manier in te kunnen vullen.

Hiermee zet Dichterbij en Fitland een volgende stap in de integratie voor iedereen met een verstandelijke beperking. Tijdens het sporten ontmoet men immers tal van andere Fitland leden waarbij nieuwe contacten en kennissen kunnen ontstaan.

Meer informatie? Neem dan contact op met Mia Ewalts, projectmanager Dichterbij Sport en Bewegen, m.ewalts@dichterbij.nl of 0900-4999999. Een totaal overzicht van de vestigingen en de contactgegevens van Fitland zijn te vinden op www.fitland.nl.
advertentie