Deel dit artikel ‹ Terug

Klimpark zoekt exploitant

Geplaatst op: maandag 28 februari 2011



Het oorlogsmuseum Liberty Park en de Stichting Toerisme en Recreatie Overloon en Vierlingsbeek, kortweg STROV, hebben vergaande plannen voor een klimbos in het museumpark. Het klimbos wordt dit jaar gebouwd en zal komen te liggen bij het openluchttheater van Overloon. Dat is tegelijk ook in de buurt van de mountain bike route die momenteel wordt ontwikkeld.

Het klimbos krijgt een eigen ingang aan het Museumplein, zodat de bezoekers van museum en klimbos elkaar niet voor de voeten hoeven te lopen. De combinatie van museum en klimbos zal met name aan scholen een grote attractiewaarde bieden. Het museum verwacht dat hierdoor het huidige aantal van 20.000 scholieren per jaar, die het museum met schoolreisjes bezoeken, verder kan worden uitgebouwd.

Voor de bedrijfsvoering zullen STROV en museum de handen ineen slaan met een bedrijf voor outdoor activiteiten, waarbij de voorkeur gaat naar ondernemers uit het Land van Cuijk. Welke exploitant dit gaat worden is nog niet bekend, omdat er nog geen concrete gesprekken hierover gaande zijn. Het museum wil de exploitatie liever niet zelf ter hand nemen, omdat het museum over onvoldoende kennis beschikt op het gebied van sportieve activiteiten. Maar het museum treedt wel op als coördinator, wat voortkomt uit het feit dat het klimbos zal liggen op het terrein van het oorlogsmuseum en mogelijk ook van de faciliteiten daarvan gebruik gaat maken.