Deel dit artikel ‹ Terug

Help ons mee levens te redden!

Geplaatst op: woensdag 19 januari 2011



Elk jaar sterven in Nederland ruim 16.000 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. 80% van deze groep heeft de hartstilstand gekregen in de eigen woonomgeving. Als je aan een willekeurige Nederlander vraagt of hij/zij iemand kent die overleden is aan een hartstilstand dan is het antwoord bijna altijd ja. Een groot deel geeft zelfs aan een goede vriend, buur of zelfs familielid te hebben verloren aan een hartstilstand.
Door allerlei campagnes in de afgelopen jaren hebben veel mensen een Reanimatie/AED cursus gevolgd. Op dit moment staan ruim 1 miljoen Nederlanders geregistreerd als reanimatievaardig hulpverlener, mensen werkzaam in de zorg zoals verpleegkundigen, doktersassistentes, artsen, fysiotherapeuten enz., ambulancepersoneel, politieagenten en brandweermannen/vrouwen, die altijd klaar staan om een burger in nood te redden, medische studenten, wijkvrijwilligers en andere burgers die het kunnen reanimeren belangrijk vinden, en ga maar door.
Meldkamers Ambulancezorg zetten steeds vaker vrijwilligers in om het slachtoffer al bij te staan met levensreddende hulp terwijl de ambulance met grote spoed onderweg is. Om dit snel te kunnen doen gebruiken steeds meer meldkamers AED Alert. AED Alert zoekt gericht en snel de dichtstbijzijnde AED én geregistreerde hulpverleners en stuurt deze door middel van een SMS berichtje naar de burger met een hartstilstand.
Wilt u zich opgeven om hulpverlener te worden voor uw eigen straat of buurt en bent u in het bezit van een rechtsgeldig diploma Reanimatie met AED, dan kunt u zich opgeven via de pagina: http://www.kiesvoorleven.nl/aedalertuitleg1.html
Wilt u meer weten over AED Alert, de AED en/of levensreddende opleidingen, dan kunt u terecht bij Toon Hermsen van Stichting Kies voor Leven. Zijn telefoonnummer is 0485-451847. Ook kunt u natuurlijk kijken op: www.kiesvoorleven.nl.