Deel dit artikel ‹ Terug

College besluit over nieuw verkeerscirculatieplan centrum Cuijk

Geplaatst op: woensdag 12 januari 2011


Het doel is optimale bereikbaarheid van bestemmingen in het centrum


Cuijk, 12 januari 2011. Het college van Cuijk heeft het inspraakvoorstel verkeerscirculatieplan voor het centrum vastgesteld. Het uitgangspunt voor het plan is optimale bereikbaarheid van de bestemmingen in het centrum. Dit betekent dat de routes in het centrum directer, logischer en herkenbaarder worden.


Bereikbaarheid van het centrum


Overal waar dat mogelijk is worden de straten in het centrum vanuit beide richtingen toegankelijk. Hierdoor worden bestemming in het centrum beter toegankelijk, ook tijdens evenementen. Op de kruisingen gaat verkeer van rechts zoveel mogelijk voor, zodat het centrum minder aantrekkelijk is voor doorgaand verkeer. Parkeerplekken in het centrum worden beter te bereiken door een meer opvallende bewegwijzering van de P-route.


De volgende maatregelen geven de aanpassingen weer ten opzichte van de bestaande situatie.




Er komt tweerichtingverkeer in de Zwaanstraat/Louis Jansenplein, de Kaneelstraat (tussen Markt en Veldweg) en de Grotestraat (tussen Markt en Kerkstraat). Voor de oversteekbaarheid wordt op twee plekken een verbeterde voetgangersoversteek aangebracht.




De kruispunten in het centrum worden vrijwel allemaal gelijkwaardig. Om dit mogelijk te maken leggen wij op twee plaatsen een kruispuntplateau aan.




De Muur van Toebes (Maasstraat) en het Fraterstraatje (Grotestraat) worden afgesloten.




Er wordt een nieuwe en herkenbare parkeerverwijzing worden aangebracht, zodat de parkeergelegenheid in het centrum gemakkelijker te vinden is.




 


Inspraak

Het verkeerscirculatieplan ligt vanaf maandag zes weken ter inzage in het gemeentehuis en op www.cuijk.nl (zoekwoord: verkeerscirculatieplan). U kunt op het plan reageren tot 28 februari a.s. door te mailen naar arjen.zijlstra@cuijk.nl of een brief te sturen naar gemeente Cuijk, t.a.v. Arjen Zijlstra, postbus 10001, 5430 DA Cuijk.


De inspraakreacties worden verwerkt in een inspraaknota, die met een eventueel gewijzigd plan aan de commissie Ruimte voorgelegd wordt. De gemeenteraad neemt in de loop van het voorjaar het definitieve besluit over het verkeerscirculatieplan voor het centrum van Cuijk.


Extra toelichting op het plan


Maandag 17 januari a.s. staat het verkeerscirculatieplan op de agenda van de themabijeekomst van de gemeenteraad. De themabijeenkomst is bedoeld om raads- en commissieleden van gemeente Cuijk te informeren over de achtergronden van een onderwerp waarover zij een besluit gaan nemen. Tijdens een themabijeenkomst geven raadsleden geen oordeel over de verstrekte informatie, maar zij kunnen wel verhelderende vragen stellen. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen, om 20.00 uur in de raadszaal in het gemeentehuis.