Deel dit artikel ‹ Terug

Start nieuwbouwproces GGZ-kliniek Sterckwijck

Geplaatst op: dinsdag 21 december 2010


In de toekomst drie locaties voor GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg

GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg start begin 2011 met het nieuwbouwtraject op Zorg- en Leerpark Sterckwijck in Boxmeer. Dit is mogelijk nu de financiering voor de kliniek tot stand is gekomen. GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg wil vanuit drie locaties in de regio, dichterbij haar klanten, gaan werken. Het geheel dient te passen binnen de randvoorwaarden ten aanzien van de vastgoedvisie en de beddenreductie binnen GGZ Oost Brabant.

GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg heeft al enkele jaren plannen om de huidige locatie aan de Loerangelsestraat te verlaten. Dit loopt synchroon met de verhuizing van het Maasziekenhuis Pantein naar het zorg- en leerpark Sterckwijck. De overeenkomst met de bank zorgt er voor dat deze plannen nu werkelijkheid gaan worden.

Drie locaties
Op het zorg- en leerpark Sterckwijck zal – door een gang verbonden aan het nieuwe gebouw van het Maasziekenhuis Pantein– eind 2012 de GGZ-kliniek gehuisvest worden en enkele groepen van de deeltijdbehandeling. In de in 2010 geopende vestiging aan het Europaplein 13 in Gennep worden cliënten reeds ambulant behandeld. Over de derde locatie Bilderbeekstraat 44 in Boxmeer wordt momenteel overleg gevoerd. De bedoeling is dat cliënten van de GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg hier na een verbouwing vanaf eind 2011 terecht kunnen voor ambulante en deeltijdbehandelingen.

Geestelijke gezondheidszorg
In de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg werken GGZ Oost Brabant en Pantein intensief samen aan een volledig geïntegreerd aanbod van geestelijke gezondheidszorg.

GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg biedt hulp en zorg aan mensen met psychische en psychiatrische problemen, zowel kinderen en jeugdigen als volwassenen en ouderen. De problematiek loopt uiteen van bijvoorbeeld ADHD en autisme bij kinderen en jeugdigen, persoonlijkheidsproblemen en trauma's bij volwassenen tot dementie en depressie bij ouderen. De GGZ is er voor preventie en consultatie, behandeling, begeleiding bij wonen, werken en dagbesteding, bemoeizorg en crisisdienst. In de regio werken zo'n 180 medewerkers.

www.ggzlvc.nl
advertentie