Kunstencentrum Land van Cuijk in de startblokken Colette Ermers
Deel dit artikel ‹ Terug

Kunstencentrum Land van Cuijk in de startblokken

Geplaatst op: woensdag 20 december 2023


Een muziekinstrument leren spelen of een cursus toneel of beeldende kunst volgen: dit is straks allemaal mogelijk in het nieuwe Kunstencentrum Land van Cuijk. De gemeenteraad heeft onlangs besloten tot de oprichting en het college van B en W heeft opdracht gegeven om dit in gang te zetten. De start is voorzien voor augustus 2024.


Het nieuwe kunstencentrum voorziet in een zo breed mogelijk, gevarieerd en laagdrempelig aanbod van cursussen en lessen in onder meer muziek, dans, musical, toneel, beeldende kunst urban-arts en literatuur, op verschillende locaties in gemeente Land van Cuijk.


Ook het verzorgen van het binnen- en naschoolse aanbod cultuureducatie vindt weer een plek in het nieuwe kunstencentrum na het wegvallen van stichting Doejemee. Daarnaast biedt het centrum ondersteuning aan culturele verenigingen in de gemeente.


Kwartiermaker

Colette Ermers is bereid gevonden om te starten als kwartiermaker. Colette is een ervaren en gedreven muzikaal ondernemer in het Land van Cuijk. Zij heeft een uitgebreid cultureel netwerk dat voor de start van het kunstencentrum onontbeerlijk is. Om haar heen wordt een klein team van specialisten in andere disciplines gevormd.


Joost Hendriks, wethouder sociaal domein, onderwijs en cultuur: “Ik ben erg blij met de start van het kunstencentrum en de aanstelling van Colette Ermers. Vanwege haar ruime ervaring en deskundigheid heb ik veel vertrouwen in een succesvolle opstart en daarmee het realiseren van een stevige basisinfrastructuur voor álle kinderen en volwassenen in onze gemeente.”


Contacten leggen

Naast het opstarten van de gehele bedrijfsvoering gaan Colette en haar team in de eerste voorbereidende fase vooral aan de slag om contact te leggen met (muziek)verenigingen, docenten en andere initiatieven op het terrein van kunst- en cultuureducatie in de gemeente.


Colette Ermers over haar nieuwe job: “Ik denk dat dit een prachtig initiatief is om zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, de kans te geven zich met kunst en cultuur bezig te houden en dit zelf te beoefenen. Ik ervaar het als een eer om hier als muzikaal ondernemer aan te mogen meewerken.”


Colette wordt bij haar opdracht ondersteund door de organisatie van Schouwburg Cuijk, waar jarenlange ervaring op dit terrein aanwezig is. Ook verzorgt de schouwburg nu al werkzaamheden die straks belegd worden bij het kunstencentrum, zoals de inzet van de cultuurcoach en het binnen- en naschoolse programma voor cultuureducatie. 


De officiële naam van het kunstencentrum is overigens nog niet bekend. De afdeling communicatie van de gemeente Land van Cuijk gaat in het begin van het nieuwe jaar een prijsvraag uitschrijven voor een nieuwe naam.