IJslandse bassist te gast bij Jazznjazz IJslandse bassist te gast bij Jazznjazz
Deel dit artikel ‹ Terug

IJslandse bassist te gast bij Jazznjazz

Geplaatst op: dinsdag 5 december 2023


De jazz-serie in Schouwburg Cuijk maakt in december een uitstapje naar het noorden. Te gast is het Gulli Gudmundsson Trio, met de uit IJsland afkomstige Gudmundsson. Te zien op zondag 17 december in de Kleine Zaal van Schouwburg Cuijk. 


De IJslandse bassist Gulli Gudmundsson behoort met zijn kenmerkende geluid al tientallen jaren tot de meest robuuste spelers in de Nederlandse scene (Gatecrash, Wolfert Brederode Trio en Yuri Honing Acoustic Quartet). 

Jarenlang tourde hij met de veelzijdige pianist en Rhodes-speler Jeroen van Vliet in Eric Vloeimans' Gatecrash, waardoor beiden elkaar feilloos aanvoelen.


Tijdens de pandemie werkten Gulli en Jeroen samen aan hun meest recente EP Glow/Speck of Dust, met medewerking van geluidskunstenaar Michel Banabila. Op het recente festival Make It Jazz 2022 voegde de Tilburgse trompettist Koen Smits (o.a. Mudita) zich bij het tweetal en een nieuw avontuurlijk trio was een feit.

De improvisaties van dit gloednieuwe trio zijn kleurrijke vignetten die de luisteraar meenemen op een mysterieuze reis door soundscapes en verrassende afslagen. Zowel beide jazzgiganten alsook het jonge trompettalent Smits vinden elkaar in hun gloedvolle, lyrische geluid en emotionele spel.


Het concert van Gulli Gudmundsson Trio is te zien op zondag 17 december om 15.30 uur in Schouwburg Cuijk. Kaarten en informatie: www.schouwburgcuijk.nl