Klassiek kerstconcert door Wishful Singing en Lavinia Meijer Klassiek kerstconcert door Wishful Singing en Lavinia Meijer
Deel dit artikel ‹ Terug

Klassiek kerstconcert door Wishful Singing en Lavinia Meijer

Geplaatst op: dinsdag 28 november 2023


Met Kerst 2023 gaan de wereldberoemde harpiste Lavinia Meijer en Nederlands bekendste vrouwelijke a cappella ensemble Wishful Singing samen op tournee. Ze voeren het ontroerende kerstverhaal van ‘The Little Match Girl Passion’ en de sfeervolle ‘A Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten uit. Zaterdag 9 december te zien in Schouwburg Cuijk. 

The Little Match Girl Passion (2008) is een geroemde compositie van David Lang. In 2008 won hij de Pulitzerprijs voor dit werk. Hij heeft Het meisje met de zwavelstokjes, een ontroerend sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen, bewerkt tot een eigentijdse klassieker. Het is een hartverscheurend kerstverhaal in de traditie van Charles Dickens’ A Christmas Carol en de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. 

Speciaal voor dit prachtige kerstprogramma maken Lavinia Meijer en Wishful Singing een arrangement van deze compositie voor harp en zang. 


Lavinia Meijer: “Het is voor mij een primeur om voor zangstemmen te arrangeren. De transparante stemmen van Wishful Singing vermengen zich prachtig met de harp.” 

Verder staat onder meer muziek van Philip Glass en Brittens sprankelende A Ceremony of Carols op het programma. Dit werk biedt een virtuoos en feestelijk contrast met de verstilde klanken van The Little Match Girl Passion. 


Wishful Singing 

Vijf vrouwen, die via muziek verbinding zoeken: dat is Wishful Singing. De klassiek geschoolde zangeressen combineren a cappella zang, een overtuigend verhaal en een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau op een geheel eigen wijze. 


Lavinia Meijer 

De winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009 is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. 

Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met twee Edison Awards en tweemaal Platinum-status. 

The Little Match Girl Passion is te zien op zaterdag 9 december in Schouwburg Cuijk. Kaarten en informatie: schouwburgcuijk.nl