Stadsmuseum Grave nodigt uit: Suzanna Jansen maandag 27 november, 19.30 uur Stadsmuseum Grave nodigt uit: Suzanna Jansen maandag 27 november, 19.30 uur
Deel dit artikel ‹ Terug

Stadsmuseum Grave nodigt uit: Suzanna Jansen maandag 27 november, 19.30 uur

Geplaatst op: vrijdag 24 november 2023


Op maandag 27 november om half acht komt non-fictie schrijver Suzanna Jansen naar de Bibliotheek in Grave. Jansen is schrijfster en verteller. In haar boeken probeert ze het heden te begrijpen door het verleden te onderzoeken. Geschiedenis dus, over vrouwen. Suzanna debuteerde in 2008 met het boek Het pauperparadijs over de roemruchte armenkoloniën van Veenhuizen in Drenthe en haar familiegeschiedenis daar. 


In De omwenteling of de eeuw van de vrouw (sept 2022) beschrijft ze de positie van vrouwen – en dus de ontwikkeling van alle vrouwen en mannen – sinds 1922. In dat jaar konden vrouwen voor het eerst stemmen, en werd haar moeder geboren. Via het leven van haar moeder (Betsy Dingemans uit Het pauperparadijs), haar oudere zus en haarzelf schetst ze de afgelopen eeuw. 


Dit schrijversbezoek is georganiseerd door het Stadsmuseum Grave. Vrienden van het Museum en leden van Sociëteit tot Nut ende Vermaeck of Bibliotheekleden krijgen 1,50 korting op een kaartje. Koop je kaart van €5 of €3,50 in de bibliotheek, of via deze link. Bestel snel, het is bijna uitverkocht.