Winterse natuurwandeling op Tongelaar Foto Marga Nuijs
Deel dit artikel ‹ Terug

Winterse natuurwandeling op Tongelaar

Geplaatst op: dinsdag 14 november 2023


Iedere 4e zondag van de maand organiseren de natuurgidsen van Kasteel Tongelaar een wandeling over het landgoed. Zondag 26 november is dat een winterse wandeling met gids Lia Lobel.


De winter is in aantocht

De dagen worden korter en de natuur gaat in rust. Maar wie verder kijkt, ziet hoe hard er gewerkt wordt door de natuur om zich winterklaar te maken. Sommige dieren hamsteren een hele wintervoorraad bij elkaar. Anderen eten flink vooruit vanwege de komende winterslaap. De bomen laten hun blad vallen en beschermen de knoppen tegen de vorst. En overal zie je vogels zich tegoed doen aan de uitgebloeide planten en hun zaadjes.

De voorbereidingen voor het nieuwe jaar zijn volop begonnen. Voor de echte natuurliefhebber valt er nog van alles te beleven in deze tijd van het jaar. Natuurgids Lia vertelt je er over tijdens dit ‘Rondje Tongelaar’ van ongeveer 5 kilometer.


Praktische informatie

Rondje Tongelaar start om 10 uur bij de poort van het kasteel. De route gaat ook over drassige paden dus trek waterdichte schoenen aan. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) welkom. Voor wandelwagens en rolstoelen is de route niet geschikt. Het infopunt en het kasteel zijn geopend van 10 tot 18 uur voor lunch, borrel of speciaalbiertje van Brouwerij de Blauwe Knoop. Deelname is gratis, reserveren kan bij Brabants Landschap: www.brabantslandschap.nl/activiteiten/rondje-tongelaar-3/


Goei Leven Lunch

Na afloop van de wandeling kun je genieten van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood en koffie of thee voor € 7,50 (normaal € 9,10). Kasteel Tongelaar en Brabants Landschap zijn trots ambassadeur van Een Goei Leven Land van Cuijk dat eerlijk en heerlijk eten met producten uit de regio centraal stelt.