Stichting Kunst in het Kerkje presenteert in het Vincentiuskerkje in Velp bij Grave Stichting Kunst in het Kerkje presenteert in het Vincentiuskerkje in Velp bij Grave
Deel dit artikel ‹ Terug

Stichting Kunst in het Kerkje presenteert in het Vincentiuskerkje in Velp bij Grave

Geplaatst op: maandag 30 oktober 2023


Vincentius ontdekt s.MaaK

In november 2023 exposeert het kunstcollectief s.MaaK uit de gemeente Maashorst in het Vincentiuskerkje in Velp. Met schilderijen en beelden vult dit collectief de fraaie ruimte. Deze expositie wordt mogelijk gemaakt door Stichting Kunst in het Kerkje.

De expositie is te bezichtigen van vrijdag tot en met zondag op 10/11/12, 17/18/19 en 24/25/26 november van 11 tot 17 uur. Het Vincentiuskerkje staat aan Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave. 

Een officiële opening is op zondag 12 november om 14.00 uur met gedichten van Maarten van den Elzen en met muziek door kamerorkest KamerOsso.


Vijventwintig kunstenaars

s.MaaK staat voor stichting Maashorst Kunst en vertegenwoordigt meer dan 25 professionele kunstenaars, die vanuit verschillende disciplines werken. De doelstelling van s.MaaK is onder andere om het publiek kennis te laten nemen van de hedendaagse kunst in al haar verschijningsvormen met name in de regio Noord Oost Brabant. 


Ter viering van de vijftigste verjaardag van het religieus museum Krona hebben de kunstenaars van s.MaaK in mei dit jaar een speciale expositie gehouden met het thema ‘Krona als hoofdzaak’. Dit heeft geleid tot een zeer diverse expositie, die vele positieve reacties opleverde. Om een groter publiek kennis te laten maken met dit werk worden de kunstwerken nogmaals tentoongesteld in het Vincentiuskerkje in Velp. De collectie wordt aangevuld met nieuw werk dat geïnspireerd is op Vincentius. 


Deelnemende s.MaaK kunstenaars: Marga Jansen, Anthony Litjes, Maria van der Laar, Jacqueline van Lieshout, Stefanie van den Elzen, Ine van Grinsven, Georges de Groot, Antoinette van der Velden, Anita Eijgermans, Kathleen Ousley, Riny van Boxtel, Jacques Versteeg, Marie Verstegen, Ton Smulders, Ed Beekmans, Peer ten Westenend, René Klarenaar, Marlies van Hoof, Maarten van den Elzen, Toon Derks en Betsie Zegers-van Casteren†. 

Meer informatie over de kunstenaars is te vinden op www.sMaaK-Maashorst.nl


Voor meer informatie over onze exposities en concerten, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl