Eerste steen gelegd van nieuwe woonzorglocatie Het Elderomhuis in Boxmeer Eerste steen gelegd
Deel dit artikel ‹ Terug

Eerste steen gelegd van nieuwe woonzorglocatie Het Elderomhuis in Boxmeer

Geplaatst op: vrijdag 27 oktober 2023


De fundering ligt en de eerste muren staan overeind: aan de Bergh in Boxmeer is de bouw van Het Elderomhuis in volle gang. Wethouder Willy Hendriks-van Haren van de gemeente Land van Cuijk en locatiemanager Ellen Bens legden woensdag de eerste steen van de nieuwe woonzorglocatie voor mensen met dementie.

Het Elderomhuis is één van de bijna 100 locaties van zorgorganisatie Dagelijks Leven. Het biedt straks een warm thuis aan maximaal 22 bewoners met de diagnose dementie. Zij zijn hier verzekerd van 24-uurs gespecialiseerde zorg én hebben een eigen studio.


Ellen Bens is locatiemanager van de nieuwe woonzorglocatie in Boxmeer. Ze vertelt enthousiast over de nieuwe locatie: “Dit is voor ons een toplocatie: voorzieningen zijn dichtbij en het huis komt hier midden in een levendige buurt. Wij willen onze toekomstige bewoners zoveel mogelijk deel uit laten maken van activiteiten in de wijk. Op deze plek gaat dat absoluut lukken.”


Officiële start van de bouw

De bouw aan de Bergh is sinds september in volle gang. Met het leggen van de eerste steen van Het Elderomhuis gaf wethouder Willy Hendriks-van Haren officieel het startsein van de bouw. Dat deed ze samen met locatiemanager Ellen Bens. Ook was er een traktatie voor het bouwteam en buurtbewoners. Naar verwachting opent de woonzorglocatie in mei 2024 de deuren voor de eerste bewoners.


Meer informatie over wonen of werken in Het Elderomhuis? Neem contact op met locatiemanager Ellen Bens via e.bens@dagelijks-leven.nl of bezoek de website www.hetelderomhuis.nl.