Thomas van der Meer (D’66):  “Keukentafelgesprekken moeten niet voor die ene boer zijn” Thomas van der Meer (D’66) bij Regelkevers
Deel dit artikel ‹ Terug

Thomas van der Meer (D’66): “Keukentafelgesprekken moeten niet voor die ene boer zijn”

Geplaatst op: woensdag 18 oktober 2023


In de verkiezingsperiode gaf D’66 Land van Cuijk aan, dat halvering van de veestapel in het Land van Cuijk niet kan. “In het Land van Cuijk hebben we keukentafelgesprekken met boeren. Ik heb daarover aan de wethouder al kritische vragen gesteld, want hij zoekt heel erg naar oplossingen maar een oplossing is niet een bedrijf hier en daar wat aanpassen, zodat het allemaal wel in het perceel past. Die keukentafelgesprekken moet niet voor die ene boer zijn, maar voor het hele Land van Cuijkse plaatje en ik heb hem er al een keer op aangesproken, dat hij gebiedsplannen moet maken in plaats van ons individuele perceeltjes presenteren, want ik zie nu dat er toch hier en daar meer dieren worden toegestaan en ik weet dan, omdat ik alle stukken zie, dat een paar bedrijven verderop iemand gaat stoppen dus per saldo gaan we er wel wat op vooruit, maar dat gaat echt niet hard genoeg.” Aldus Thomas van der Meer in het politieke radioprogramma Regelkevers op Omroep Land van Cuijk. 

Hij heeft verder gesproken over 16-jarigen meer bij de politiek betrekken, over zonneparken en windmolens en harmonisering van subsidies. 

De podcast is na te luisteren via www.regelkevers.nl.

Regelkevers is elke dinsdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur live beluisteren bij Omroep Land van Cuijk.