Ervaar de magie van stilte en reflectie op de Dag van de Stilte De stiltewandeling
Deel dit artikel ‹ Terug

Ervaar de magie van stilte en reflectie op de Dag van de Stilte

Geplaatst op: vrijdag 13 oktober 2023


Op zondag 29 oktober, tijdens de Dag van de Stilte, dompelt het Emmausklooster in Velp (NB) je onder in een betoverende wereld van rust en contemplatie. Het centrale thema van dit bijzondere evenement is 'stilte,' en het belooft een dag vol inspiratie, innerlijke reflectie en gemeenschap te worden.


Het programma begint om 14.00 uur met een warm ontvangst, waarbij deelnemers kunnen genieten van koffie of thee met lekkernijen. Vervolgens leidt Matthijs van der Tang, gangmaker van Ons Kloosterpad, de deelnemers door een serene rondwandeling van ongeveer 10 kilometer in stilte, die deels over het wandelpad Ons Kloosterpad voert. Deze ervaring in de rust van de natuur ontdek je de schoonheid van de stilte.


Na de wandeling wacht er een heerlijk driegangenmenu in het klooster, waar deelnemers de gelegenheid krijgen om hun ervaringen van de stiltewandeling met elkaar te delen.


’s Avonds wandelen we het lichtlabyrint. Henk Murraij begeleidt deze wandeling. Voordat we het labyrint gaan wandelen wordt het verlicht door een betoverende zee van zo’n 250 kaarsen. Het labyrint is al heel oud en komt in veel culturen voor en symboliseert de (zoek)tocht naar innerlijke rust en wijsheid. Je vindt in het labyrint altijd je weg. Een intrigerende reis naar binnen, naar het hart, en weer terug naar buiten. Terwijl je het labyrint bewandelt met jouw wensen, kun je nieuwe inzichten en antwoorden op levensvragen ontvangen. Deze magische ervaring biedt een unieke kans om te reflecteren en te groeien.


Programmaoverzicht:

14.00 - 14.30 uur: Inloop met koffie, thee en wat lekkers

14.30 - 17.30 uur: Stiltewandeling o.l.v. Matthijs van der Tang

17.30 - 18.30 uur: Diner

18.30 - 20.00 uur: Lichtlabyrint o.l.v. Henk Murraij

De kosten voor deelname aan dit bijzondere evenement bedragen €49,50 per persoon. Aanmelden kan via onskloosterpad@gmail.com


Het Emmausklooster nodigt iedereen uit om deze bijzondere dag van stilte en innerlijke groei te ervaren. Reserveer je plek vandaag nog en bereid je voor op een betoverende reis in de wereld van stilte.


Voor meer informatie over het evenement en het aanmelden, kun je kijken op https://onskloosterpad.nl/4713-2/ of contact opnemen met Matthijs van der Tang via onskloosterpad@gmail.com of 0618434643.


Over het Emmausklooster:

Het Emmausklooster, gelegen in Velp (Noord-Brabant), is het oudste Kapucijnerklooster in Nederland, opgericht in 1645. Dit prachtig bewaarde klooster maakt deel uit van de historische Drie-eenheid Velp en biedt ook het Clarahuis, een gastenverblijf met cursusruimtes en slaapkamers, gebouwd in 1997.


Over Ons Kloosterpad

Ons Kloosterpad is een 330 kilometer lange wandelroute met vijftien etappes, die wandelaars de kans biedt om het rijke kloosterleven in Noord-Brabant te verkennen. De route voert langs vijftig (voormalige) kloosters en abdijen, waarvan sommige nog steeds als klooster in gebruik zijn, terwijl andere verschillende nieuwe bestemmingen hebben gekregen, zoals overnachtingsplekken, retraitecentra, woningen, werkplekken, of zelfs musea. Rondom verschillende kloosters zijn ook prachtige wandelingen uitgezet voor verdere verkenning.