Feestelijke start: eerste steen gelegd 41 huurwoningen Cuijkse Cantheelen De eerste steen wordt gelegd
Deel dit artikel ‹ Terug

Feestelijke start: eerste steen gelegd 41 huurwoningen Cuijkse Cantheelen

Geplaatst op: vrijdag 13 oktober 2023


De nieuwbouwwijk Cuijkse Cantheelen ligt op een prachtige locatie aan het centrum van Cuijk tegen de Maas aan. Hier bouwt Bouwmij Janssen in opdracht van Mooiland 17 sociale huurappartementen, 10 sociale huur nultreden woningen en 14 eengezinswoningen voor middenhuur. Donderdag 12 oktober werd de start van de bouw feestelijk gevierd. Bart Kivits, directeur Mooiland, Bouke de Bruin, wethouder gemeente Land van Cuijk en Bart van Roy, directeur Bouwmij Janssen legden de eerste stenen voor deze 41 huurwoningen. Mooiland verwacht dat de bewoners medio 2024 de sleutels van hun nieuwe woning ontvangen.  

Veel belangstelling voor nieuwbouw Cuijkse Cantheelen 

Alle 41 huurwoningen worden duurzaam gebouwd, hebben een warmtepomp en zijn energiezuinig. Bart Kivits, directeur Mooiland: “Er is ontzettend veel belangstelling voor de woningen die wij hier gaan bouwen. De 41 woningen zijn al toegewezen, waarvan 38 woningen aan doorstromers. De doorstromers laten dus weer een andere woning achter die vrijkomt voor andere woningzoekenden. Een mooi resultaat. Wij zijn blij dat we op deze locatie ook weer middenhuur woningen bouwen.” 

Bouke de Bruin, wethouder gemeente Land van Cuijk: “Het terugdringen van het woningtekort is een van de grote uitdagingen van deze tijd. In de gemeente Land van Cuijk zijn er, net als bijna overal in Nederland, te weinig (betaalbare) woningen voor onze inwoners. In de komende jaren willen we een flink aantal woningen erbij hebben. De 41 woningen die hier nu gebouwd gaan worden zijn dan ook meer dan welkom.” 


Reageren op huurwoningen 

Reageren op een van deze huurwoningen is niet meer mogelijk. Bekijk meer informatie op www.mooiland.nl/nieuwbouw