Sokken als ‘dankjewel’ voor  helden Reddingsbrigade Erica Sokken als ‘dankjewel’ voor helden Reddingsbrigade Erica
Deel dit artikel ‹ Terug

Sokken als ‘dankjewel’ voor helden Reddingsbrigade Erica

Geplaatst op: maandag 9 oktober 2023


Ze zijn allerminst ‘helden op sokken’, de leden van de Reddingsbrigade Erica. Toch lopen ze sinds kort op de originele heldensokken van het Land van Cuijk. Een cadeautje van de toeristische promotieorganisatie Visit Land van Cuijk. “Het is ons dankjewel voor hun geweldige inzet voor de veiligheid van al die recreanten die vooral ’s zomers op het water in het Land van Cuijk vertoeven.”


Reddingsbrigade Erica zet zich in om, zoals het zelf noemen, “de verdrinkingsdood te voorkomen”. Ze leiden lifeguards op die eerste hulp kunnen bieden aan drenkelingen, houden toezicht bij evenementen en drukbezochte waterplassen en helpen bij overstromingrampen, zoals die in de zomer van 2021 in Limburg.. Daarnaast geven ze voorlichting en advies aan organisaties die op en rond het open water actief zijn. “We stimuleren bovendien kinderen om te blijven zwemmen en leiden ze op tot ‘lifesavers’, zodat ze zichzelf en anderen kunnen redden”, zegt Paul Verhoeven, de trotse voorzitter van de club die meer dan 150 leden telt.

In de zomerperiode zijn de in opvallend geel-rode tenues gestoken lifeguards te vinden rond onder meer de Kraaijenbergse Plassen in Cuijk en De Kuilen in Langenboom. Zij houden toezicht en grijpen in als het nodig is. “Daarmee draagt Reddingsbrigade Erica bij aan veilig recreëren in het Land van Cuijk. Het gevoel dat er naar je om wordt gekeken is belangrijk voor vooral veel gezinnen met kinderen die willen genieten van de waterpret in het Land van Cuijk”, aldus toeristisch manager Erik Jansen van Visit Land van Cuijk.

Om te onderstrepen hoe belangrijk het werk van de vrijwilligers van Reddingsbrigade Erica is, hebben alle vrijwilligers onlangs een paar originele Land van Cuijkse heldensokken ontvangen. Jansen: “Het is in geld uitgedrukt niet een groot cadeau, maar door ze officieel tot ‘held’ te bombarderen geven wij aan hoe blij wij in het Land van Cuijk met deze club van vrijwilligers mogen zijn.”

Ken jij anderen die jij ook met recht een held mag noemen? Geef hem of haar dan ook eens een paar Land van Cuijkse heldensokken cadeau. De unieke en kleurrijke sokken kosten slechts € 7,50 per paar en zijn te koop bij Tourist Info Grave, Hoofdwagt 2 in Grave, Anno Nu, Grotestraat 8 in Beers, Toeristisch Informatiepunt Cuijk, Maasstraat 17 in Cuijk en camping De Maasvallei, Veerweg 8 in Oeffelt. Ze zijn bovendien te bestellen via www.sokkeltocht.nl/bestellen/