Deel dit artikel ‹ Terug

Master Class Taekwon-Do door Grandmaster Choi Jung Hwa in Mill

Geplaatst op: maandag 4 oktober 2010


“Eerst naar Hong Kong, Oezbekistan en dan Fitland Mill”

Zaterdag 6 november komt Grandmaster Choi Jung Hwa naar sport- en evenementencentrum Fitland in Mill (NB) voor een Master Class Taekwon-Do. Deze in Korea geboren en nu in Canada wonende president van de International Taekwon-do Federation toert over de wereld om Master Classes te geven. Deze Choi Jung Hwa heeft de hoogste Dangraad (IX.Dan) in Taekwon-Do en is de zoon van Choi Hong Hi, die gezien wordt als de vader van Taekwon-Do.

“Zijn bezoek aan Nederland is uniek,” vertelt Taekwon-Do hoofdtrainer Léon van der Putten van Fitland Mill en Gemert. “Zo’n tien maanden per jaar reist grootmeester Choi Jung Hwa over de wereld om nieuwe technieken en updates te houden. Dat doet hij dan vooral aan hogere Taekwon-Do beoefenaars. Maar op 6 november geeft hij een Master Class voor alle liefhebbers van Taekwon-Do vanaf de gele band.” Voordat hij op 6 november in het noord Brabantse Mill te gast is bezoekt Choi Jung Hwa eerst Hong Kong en Oezbekistan.

Léon van der Putten (1959) woont in Handel en is Taekwon-Do hoofdtrainer bij Fitland in Mill en Gemert. Maar ook is hij sinds september dit jaar als president internationaal leider en aanspreekpunt van de Nederlandse Taekwon-Do Associatie NTA). “Na mijn vrouw en kinderen is Taekwon-Do mijn tweede passie,” vertelt van der Putten die sinds 1970 actief is in deze sport. “Het is een sport die zo veelzijdig is, er is goed over nagedacht en er zijn zelfs vijftiendelige encyclopedieën over geschreven. Met Taekwon-Do creëren we geen vechtersbazen, maar deze zelfverdedigingskunst leert mensen beleefdheid en integriteit.”

Voor meer informatie over de Master Class van grandmaster Choi Jung Hwa of het inschrijfformulier voor deelname kunt u terecht op www.itf-tkd.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de door Léon van der Putten verzorgde Taekwon-Do lessen in Mill en Gemert.
advertentie