Kooktheater voor kids op Natuurfeest Tongelaar Kooktheater voor kids op Natuurfeest Tongelaar
Deel dit artikel ‹ Terug

Kooktheater voor kids op Natuurfeest Tongelaar

Geplaatst op: maandag 2 oktober 2023


Voor de derde keer organiseren Brabants Landschap, Kasteel Tongelaar, OntdekMill en Een Goei Leven Natuurfeest Tongelaar. Hét buitenfeestje voor het hele gezin op de eerste zondag van de herfstvakantie (15 oktober 2023). Met heel veel natuuractiviteiten in de boomgaard, een Creatief Plein en het Kooktheater in de Goei Leven Weide.


Receptenwedstrijd

In het Kooktheater van het kinderfestival kunnen kinderen zelf mini-pizza’s maken bij Bakker Jos Verkerk en koekenbakker Marius. Chef kok Jeroen van den Heuvel is quizmaster bij de groentebingo en chef kok Martien Bos komt met zijn Goei Leven-Smaakwagen om de receptenwedstrijd te jureren. Wie bedenkt het lekkerste 3-gangen Kindermenu dat gezond en liefst ook lokaal is?


Win een jaar lang elke week een gratis groente en fruit-tas

Jumbo Versantvoort uit Mill zorgt voor de hoofdprijzen: drie winnaars krijgen iedere week (gedurende één jaar) een tas met verse groente en fruit. Er zijn ook 5 kleinere prijzen waaronder groente en fruit kratten van Compliment Zeeland. Deelname is voor alle kinderen uit het Land van Cuijk van 6 t/m 14 jaar. Je kunt je menu met recepten inleveren bij de Smaakwagen op Natuurfeest Tongelaar tussen 11:00 en 16:00 uur. Om 16:30 uur worden de prijswinnaars bekend gemaakt.


Staat jouw Kindermenu straks op de kaart van een echt restaurant?

Doe dan mee en bedenk een gezond 3-gangen menu dat alle kinderen lekker vinden! Liefst lokaal en gezond. De inkoopprijs van het totale menu mag maximaal 8 euro zijn. De wedstrijd is geïnitieerd door Stichting Een Goei Leven en het Smaakcentrum dat gezonde voeding voor alle kinderen in het Land van Cuijk toegankelijk maakt. De jury bestaat uit Martien Bos van Smaakcentrum, Peter Versantvoort van Jumbo Mill, Jeroen van den Heuvel van Willem 1 College en Sjors Dollevoet van d’n Buurman Mill. Je kunt alle voorwaarden teruglezen op www.natuurfeesttongelaar.nl.


Modderkeukens, natuuractiviteiten en Creatief Plein

Het is het Natuurfeest weer gelukt om een vol programma met meer dan 30 activiteiten aan te bieden. Met de hulp van vrijwilligers van Scouting, IVN en Brabants Landschap kun je dit jaar in de boomgaard meedoen aan de Kinderuniversiteit, de Herfststruintocht met Avonturenboswachter Henk, Paddenstoelenbingo, slootje scheppen, boomklimmen, appelsap maken met Van Welie's appelpers, firestrikers en kompassen maken in het Bushcraft kampje, mandjes vlechten van wilgentenen, kleivogeltjes boetseren, pompoenen verven, wol vilten en nog veel meer. 


Al 80% van de tickets verkocht

Vorig jaar hadden 550 bezoekertjes tussen de 4 en 12 jaar een topdag in de boomgaard van het landgoed. Voor deze editie zijn reeds 80% van de kaartjes verkocht. Tickets à € 6,- zijn verkrijgbaar via de website van Kasteel Tongelaar en Brabants Landschap (ouders gratis). Ook dit jaar mogen weer 50 kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben gratis meedoen.

Helpen?

Ben je zelf een beetje creatief (met koken of knutselen) en een paar uurtjes beschikbaar op zondag 15 oktober? Dan ben je heel erg welkom bij het Natuurfeest-team! Mail voor meer info: mail@ingeborgvriends.nl. We zijn superblij met wat extra handjes!

Natuurfeest Tongelaar wordt georganiseerd door vrijwilligers van Brabants Landschap, Kasteel Tongelaar, OntdekMill, Stichting Een Goei Leven, IVN Cuijk, IVN Grave, Scouting Mill en Scouting Grave. Met dank aan alle sponsoren: Rabobank, Jumbo Versantvoort Mill, Compliment Zeeland, Fonds NME en Prins Bernard Cultuurfonds.


Praktische info

Natuurfeest Tongelaar

Zondag 15 oktober

11:00 tot 17:00 uur

Kasteel Tongelaar, navigatie: Hoogedijk Mill. Niet op Google Maps rijden, dan rijd je jezelf vast. Of kom lekker met de fiets. Meer informatie, wedstrijdvoorwaarden en ticketlink: www.natuurfeesttongelaar.nl