Mooiland en Hendriks realiseren 48 sociale huurappartementen in Cuijk Mooiland en Hendriks realiseren 48 sociale huurappartementen in Cuijk
Deel dit artikel ‹ Terug

Mooiland en Hendriks realiseren 48 sociale huurappartementen in Cuijk

Geplaatst op: vrijdag 29 september 2023


Hendriks Bouw en Ontwikkeling uit Oss en woningcorporatie Mooiland gaan aan de slag met 48 sociale huurappartementen in de Heeswijkse Kampen in Cuijk. Michael Hendriks, directeur Hendriks Bouw en Ontwikkeling en Carly Jansen, bestuurder Mooiland ondertekenden daarvoor op donderdag 28 september een ontwikkel- en realisatieovereenkomst. Zowel Mooiland als Hendriks Bouw en Ontwikkeling vinden betaalbare, duurzame en kwalitatief goede huurwoningen belangrijk. Zij kijken er dan ook beiden naar uit om samen het aanbod sociale huurwoningen in het Land van Cuijk te vergroten. Hendriks levert in dit project haar grondpositie in, om dat samen met Mooiland mogelijk te maken. 


Kralensnoer 

De 48 duurzame appartementen zijn verdeeld over twee geschakelde gebouwen, die als een kralensnoer langs de Lavendel liggen in de Heeswijkse Kampen. Ontwerpburo Buro Kade heeft de gebouwen ontworpen. Elke woning wordt gasloos en heeft een individuele warmtepomp. De woningen zijn ruim ingedeeld met twee slaapkamers en een eigen balkon.  


Planning 

Naar verwachting start de bouw in de tweede helft van 2024 en worden de woningen in 2026 opgeleverd. Het bestemmingsplan is inmiddels gereed en het traject voor de omgevingsvergunning start in de eerste helft van volgend jaar. 


Verhuur appartementen 

Reageren op deze appartementen is nog niet mogelijk. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven als woningzoekende op www.mijnwoningzoeken.nl. Meer informatie over dit project leest u op www.mooiland.nl/nieuwbouw. Geïnteresseerden kunnen hier ook een interesseformulier invullen en worden zo op de hoogte gehouden als de verhuur start.