Schilderijen en bamboe-installaties van Sylvia Dekker & Antoon Versteegde in het Vincentiuskerk Velp Een bamboe-installaties van Antoon Versteegde
Deel dit artikel ‹ Terug

Schilderijen en bamboe-installaties van Sylvia Dekker & Antoon Versteegde in het Vincentiuskerk Velp

Geplaatst op: woensdag 27 september 2023


In oktober 2023 vieren Sylvia Dekker en Antoon Versteegde het feit dat zij allebei de respectabele leeftijd van 70 bereiken met een tentoonstelling met de passende titel: Expo 70’. Bovendien vieren zij dat ze al 50 jaar samen zijn en al 40 jaar de wereld rondreizen met hun indrukwekkende bamboe-installaties. In en rondom het Vincentiuskerkje in Velp bij Grave zullen die bamboe-installaties van Antoon verijzen en zullen de schilderijen van Sylvia te bezichtigen zijn. Een unieke, nu voor het eerst ondanks hun lange relatie, een overzichtstentoonstelling samen dus.  

Deze expositie wordt georganiseerd door Stichting Kunst in het Kerkje. De expositie is te bezichtigen van vrijdagen tot en met de zondagen 13/14/15, 20/21/22 en 27/28/29 oktober 2023 van 11 tot 17 uur op het adres Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.


Schilderijen

Sylvia Dekker is een gepassioneerde kunstenares die bekend staat om haar intrigerende en expressieve werken. Haar unieke benadering van kunst stelt haar in staat om de diepste emoties van haar modellen vast te leggen en de toeschouwers mee te nemen op een innerlijke reis door kleur en vorm. In deze tentoonstelling neemt zij je mee op een artistieke ontdekkingsreis door de ziel van haar modellen.

Het hoogtepunt van Sylvia's artistieke expressie ligt in haar kleurrijke portretschilderingen.

Deze portretten zijn gebaseerd op uitvergrote gezichten van haar eerdere tekeningen, waarbij gesloten ogen bewust worden gekozen om de toeschouwer uit te nodigen in de wereld van het model, waar persoonlijke gedachten een hoofdrol spelen.

Deze tentoonstelling in het Kerkje in Velp nodigt bezoekers uit om stil te staan bij hun eigen dromen en gedachten. Het biedt een unieke gelegenheid om de grenzen van onze perceptie te verkennen en de waarde en schoonheid van de menselijke ziel te ontdekken.

Laat je betoveren door de kunstwerken van Sylvia en vergezel ons tijdens deze buitengewone tentoonstelling.


Bamboe-installaties

Antoon Versteegde vindt zijn artistieke vrijheid voornamelijk buiten gevestigde instituten en tentoonstellingsruimtes, op openbare locaties die voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Hij ontwerpt enorm grote constructies die hij bouwt als tijdelijke buiteninstallaties, gemaakt van lichte materialen zoals bamboe, vlaggen, touw en elastiek.

Zijn manier van werken is uitermate succesvol gebleken voor het snel realiseren van community art projecten, waarbij hij bij voorkeur samenwerkt met lokale kunstenaars en vrijwilligers.

De toegepaste bouwtechniek kan makkelijk worden doorgegeven aan mensen die willen meedoen. Spontane interactie vormt dan ook een essentieel onderdeel van het gehele proces, waarbij de kunstenaar een ruimtelijk avontuur organiseert dat hij samen met zijn toeschouwers beleeft, zodat het publiek daadwerkelijk wordt betrokken bij het kunstproject.

Versteegde heeft in 40 jaar meer dan 650 grootschalige interactieve projecten gerealiseerd in binnen- en buitenland, tijdelijke installaties die de betrokkenen vertrouwen geven in de hedendaagse kunst.

De tentoonstelling in het Kerkje in Velp toont 150 foto's van 150 bamboe-installaties die Versteegde in de afgelopen 40 jaar heeft gemaakt.

Elke foto is voorzien van een QR-code die linkt naar meer informatie of een filmpje van het betreffende project. Zo kunnen bezoekers zich alsnog verdiepen en de levendigheid van de installaties ervaren, zelfs nadat ze allang verdwenen zijn.

Daarnaast maakt Versteegde een geluidsinstallatie met 6 draaitafels, een 12 meter hoge bamboe piramide met 20 prevelende stemmen en een schilderij getiteld "Ecce homo, blij met mus," dat aan Van Gogh is opgedragen.

Voor meer informatie over onze exposities en concerten, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.