“Scholen Vianen en Beers moeten niet fuseren” Liesbeth van Heesweijk in gesprek met Omroep Land van Cuijk
Deel dit artikel ‹ Terug

“Scholen Vianen en Beers moeten niet fuseren”

Geplaatst op: woensdag 20 september 2023


In het politieke radioprogramma Regelkevers van Omroep Land van Cuijk deed Liesbeth van Heeswijk, fractievoorzitster van Liberaal Land van Cuijk, de inwoners van Beer en Vianen op om op te staan en er voor te gaan dat de scholen niet gaan fuseren. Een school is in een dorp erg belangrijk en het verdelen over twee locaties ziet zij niet zitten.

In de podcast van Regelkevers praat Liesbeth van Heeswijk ook over andere over actuele politieke onderwerpen, zoals de benoeming tot gedeputeerde van de provincie Brabant, partijgenoot Marc van den Oudenhoven en de komst van het Graafse raadslid Henny Bongers. 

De tempel in Cuijk komt ter sprake, evenals de Cuijkse bibliotheek, die verhuist naar de schouwburg. Zij vindt dat de scholen in Beers en Vianen niet moeten fuseren, maar mooi ieder hun eigen school houden. Verder is zij niet tevreden over de komst van een zogenaamd kunstencentrum in het Land van Cuijk. En zij blijft hopen dat het Millse initiatief om het voortgezet onderwijs in die plaats gaat lukken, maar het zal niet eenvoudig zijn.