Wethouder Joost Hendriks gaat symposium ‘kleine scholen’ organiseren Wethouder Joost Hendriks gaat symposium ‘kleine scholen’ organiseren
Deel dit artikel ‹ Terug

Wethouder Joost Hendriks gaat symposium ‘kleine scholen’ organiseren

Geplaatst op: woensdag 13 september 2023


Wethouder Joost Hendriks liet in het politieke radioprogramma op Omroep Land van Cuijk weten, dat hij in gesprek is met schoolbesturen om in de eerste helft van 2024 een symposium te organiseren met daarin specifieke aandacht richting kleine scholen te besteden en hij wil enkele deskundigen uitnodigen om te spreken om wat kinderen eigenlijk nodig hebben.

Joost Hendriks: “Wat ervaren zij en hebben zij nodig op hun school, want dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste voor ons allemaal. Ik denk dat we altijd als volwassenen redeneren in dit soort discussies, maar onze primaire vraag is wat is het optimale, wat kinderen nodig hebben in een school, want dat is de verplichting die we hebben en dat is ook mijn leidraad. Wat mij betreft gaan we ervaringen uitwisselen van kleine scholen, grote scholen, van plekken waar kleine scholen zijn blijven bestaan en van plekken waar scholen zijn gefuseerd, gewoon in de volle breedte en niet elkaar overtuigen van het een of het ander. Het symposium is dan toegankelijk voor ouders, inwoners, politiek en media om hier eens een keer een goed gesprek over te voeren.” 


Schouwburg niets te duur

Verder werd in het programma Regelkevers met de wethouder gesproken over andere lopende zaken, waaronder de cultuurnota, de Cuijkse tempel en de plek van schouwburg Cuijk in het Land van Cuijk. Andere theaters (De Weijer, Myllesweerd) krijgen nogal wat minder: “We gaan dit niet harmoniseren, je kunt die niet met elkaar vergelijken. Er gaat inderdaad veel geld naar de Schouwburg Cuijk, maar het is relatief helemaal conform met wat theaters krijgen, dus ik blijf me verzetten tegen dat beeld dat er ongelooflijk veel geld naar de schouwburg gaat. Als je een volwaardige schouwburg hebt is dat een heel normaal bedrag wat er naar toe gaat. 


Regelkevers gasten en podcasts

Regelkevers is het politieke programma van Omroep Land van Cuijk, elke dinsdagavond om 18.00 uur op de radio. Heb je een aflevering gemist? Geen probleem, want via https://www.omroeplvc.nl/radio/podcast/regelkevers kun je alle afleveringen terugluisteren via bekende podcastkanalen zoals Spotify. Tevens staan de gasten voor de komende aflevering hierop vermeld.

Tevens kun je elke zondagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur de gesprekken tussen de fijnste selectie muziek van de 60s tot de hits van nu beluisteren.


De presentatoren van Regelkevers zijn Frank Peters en Herman van Gaal. Reageren tijdens het programma kan ook, stuur een WhatsApp bericht naar 0485-381777.

Wil jij ook graag een keer aanschuiven als gastpresentator bij Regelkevers? Mail dan naar info@omroeplvc.nl.