Deel dit artikel ‹ Terug

Samen aan tafel op Wereld Alzheimer Dag 2023 in Land van Cuijk

Geplaatst op: woensdag 6 september 2023


Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag om extra aandacht te besteden aan dementie en de impact daarvan. Zoals ieder jaar organiseren de regionale afdelingen van Alzheimer Nederland talloze activiteiten. Om samen van te genieten én om meer bekendheid te geven aan dementie. Met dit jaar als thema: Samen aan tafel. 


Het thema van dit jaar, "Samen aan tafel", benadrukt het belang van sociale verbinding en waardevolle momenten. Als je dementie hebt, of zorgt voor iemand met dementie, is het belangrijk om mee te blijven doen. Een gezamenlijke activiteit of een uitje is echter niet altijd vanzelfsprekend. De vrijwilligers van Alzheimer Nederland zetten zich in om leuke en toegankelijke activiteiten te organiseren voor mensen met dementie en mantelzorgers. 


Samen aan Tafel door leerlingen van middelbare scholen 

De regionale afdeling ‘Alzheimer Nederland Land van Cuijk en Gennep’ en de vijf werkgroepen ‘Samendementievriendelijk’ organiseren dit jaar een lunch voor mensen met dementie en hun mantelzorger op de middelbare scholen in de gemeente Land van Cuijk. De vierdejaars scholieren verzorgen de lunch en bedienen de tafels. In de week voorafgaand aan Wereld Alzheimer Dag krijgen de scholieren een les over dementie. Het programma op 21 september

Merletcollege Cuijk

12:30 uur – 14:00 uur

Aanmelden via dementievriendelijkcuijk@gmail.com of via uw ouderenverpleegkundige

Merletcollege Mill

12:00 uur – 14:00 uur

Aanmelden via dementievriendelijkmill@gmail.com of via uw ouderenverpleegkundige

Merletcollege Grave

12:00 uur – 14:00 uur

Aanmelden via dementievriendelijkgrave@gmail.com of via uw casemanager dementie

Metameer Boxmeer

12:30 uur – 14:00 uur

Aanmelden via dementievriendelijkboxmeer@gmail.com of via uw ouderenverpleegkundige

Metameer Sint Anthonis

12:00 uur aanvang in Zorgcentrum ’t Hoogveld 

Aanmelden bij co.smits@pantein.nl of via uw ouderenverpleegkundige


Poppenkastvoorstellingen 

In de week rondom Wereld Alzheimer Dag worden poppenkastvoorstellingen georganiseerd in de bibliotheken in het Land van Cuijk. Frank Peters speelt de voorstelling ‘Weet jij wie ik ben?’ voor kinderen en (groot)ouders. U kunt een kaartje reserveren via de website van Biblioplus - Agenda. De toegang is gratis. 

  • 21 september 15:00 uur Bibliotheek Grave 
  • 23 september 10:00 uur Bibliotheek Cuijk
  • 23 september 13:00 uur Bibliotheek Boxmeer 
  • 25 september 15:00 uur Bibliotheek Sint Anthonis
  • 28 september 15:00 uur Bibliotheek Mill
  • 30 september 10:00 uur Bibliotheek Gennep

Onvergetelijke Kookclub 

De regionale afdeling van Alzheimer Nederland, Land van Cuijk en Gennep start op 21 september ook met de Onvergetelijke Kookclub in de regio Land van Cuijk. Hier kunnen mensen met dementie én hun mantelzorger zelf aan de slag gaan om een heerlijk menu te bereiden en vervolgens samen te eten. Plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten staat hierbij centraal. De Onvergetelijke Kookclub vindt plaats in MFA de Valuwe in Cuijk. Wilt u meer weten over de Wereld Alzheimer Dag of over doneren voor een betere toekomst voor mensen met dementie? Kijk dan op www.alzheimer-nederland.nl/wad of stuur een email naar landvancuijk@alzheimervrijwilligers.nl