Deel dit artikel ‹ Terug

Millse tuinen krijgen bijzonder bezoek

Geplaatst op: donderdag 23 september 2010


Gratis tuinideeën voor tuinbezitters op 9 oktober

Op zaterdag 9 oktober vindt in Noord-Brabant de jaarlijkse Tuinspotdag plaats. Op die dag trekt een karavaan door de regio om diverse tuinen te fotograferen. Daarbij doen zij ook De Gemeente Mill aan. Een week later ontvangen de tuineigenaars gratis inspirerende ideeën over hoe zij meer van hun tuin kunnen maken. Wilt u uw tuin ook laten spotten? Mail dan zsm naar info@diepenbeek.nl.

De Tuinspotdag is een samenwerkingsinitiatief van Van Berlo Tuin en Landschapsinrichting Beek en Donk, Jan van der Velden Tuinen Vlierden, Van Diepenbeek Hoveniers uit Langenboom en scholieren van het Prinsentuin College.

De Tuinspotdag is gestart in 2009, toen uit onderzoek bleek dat veel mensen worstelen met een goede inrichting van hun tuin. Professionele hulp van hoveniers werd vooral gezien als iets voor dure villa’s en landhuizen. Dit was voor de de hoveniersbranche en de groene opleidingen de reden om de handen ineen te slaan. Met als doel te tonen dat met een beperkt aantal ingrepen vaak veel meer uit de tuin kan worden gehaald.

De maand oktober is bewust gekozen. Omdat het najaar, wanneer de tuinen weer winterklaar worden gemaakt, hét moment is om de lijnen in de tuin voor volgend jaar uit te zetten. Inwoners in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord die op 9 oktober hun tuin willen laten spotten, kunnen tot 1 oktober aanmelden door een e-mail te sturen naar Frank van Diepenbeek in Langenboom via info@diepenbeek.nl.
advertentie