Ervaar de Nederlandse geschiedenis tijdens het vierde Historisch Spektakel Grave Deel dit artikel ‹ Terug

Ervaar de Nederlandse geschiedenis tijdens het vierde Historisch Spektakel Grave

Geplaatst op: dinsdag 1 augustus 2023


Bereid je voor op een adembenemend Historisch Spektakel in Grave tijdens het weekend van 6 en 7 april 2024! De krachten bundelen zich, want Stichting 0486 Producties, Stichting Vestingstad Grave en de Graafse gemeenschap zetten alles op alles om het roemrijke jaar 1674 opnieuw tot leven te brengen. Verwacht een overweldigende dosis actie, het kletteren van wapens en spectaculaire demonstraties. Zowel inwoners als bezoekers worden uitgenodigd om zich in historische kleding te hullen en de volledige historische ervaring te ondergaan. Het Historisch Spektakel in Grave gaat alweer zijn vierde editie tegemoet, en opnieuw wordt de betrokkenheid van de Graafse bevolking, centrumondernemers, muzikanten en maatschappelijk geëngageerde organisaties hoog gewaardeerd. Medeorganisator Peter Linders, een trots inwoner van Grave en bestuurslid van Stichting Vestingstad Grave, is nu al enthousiast over het programma van dit kleurrijke evenement. Deze bijzondere viering valt samen met de 350e herdenking van de tragische veldslag van 1674.

Het Historisch Spektakel is zeer aantrekkelijk voor kinderen, ze worden opgeleid tot Piekenier, maken en bakken broden en kunnen deelnemen aan leuke spellen en speurtochten. Een ideaal uitje voor het gehele gezin.


Het Historisch Spektakel is een twee jaarlijks terugkerend evenement. Georganiseerd door Stichting 0486 Producties en Stichting Vestingstad Grave, samen met het Cloveniersgilde, het Centrum Management Grave, Gemeente Land van Cuijk en heel veel...heel veel vrijwilligers die belangeloos meewerken om de historie van de Vestingstad Grave te doen herbeleven. Het Spektakel wordt door velen gezien als dé opening van het Historisch Festival seizoen. Meer weten over dit Spektakel, parkeergelegenheden of overige informatie vind je op onze website: www.historischspektakelgrave.nl