Deel dit artikel ‹ Terug

Uitreiking twee dorpspenningen Land van Cuijk

Geplaatst op: maandag 17 juli 2023


Dorpspenning Land van Cuijk voor mevrouw Yvonne Heijligers en de heer Gerrit Ermens uit Oploo


Zondag 16 juli 2023 ontvingen mevrouw Yvonne Heijligers en de heer Gerrit Ermers uit Oploo de Dorpspenning Land van Cuijk. Dit als blijk van waardering voor hun jarenlange en vrijwillige inzet voor de Stichting Gemeenschapshuis “de Oude Heerlijkheid”. Deze gemeentelijke onderscheidingen werden hen uitgereikt door wethouder Mark Janssen-Van Gaal tijdens het vrijwilligersfeest van gemeenschapshuis “de Oude heerlijkheid” in Oploo.


Yvonne Heijligers

Mevrouw Yvonne Heiligers is een echt dorpsmens. Zij heeft zich vele jaren vrijwillig ingezet voor de Stichting Gemeenschapshuis “de Oude Heerlijkheid”. Zij was hier van september 2005 tot september 2022 bestuurslid, secretaris en planner. Na september 2022 heeft zij tot januari 2023 haar opvolgster ingewerkt en bijgestaan. Mevrouw Heijligers regelde onder andere de planning voor alle vrijwilligers en daar waar nodig hielp zij zelf mee bij activiteiten. Mevrouw Heijligers heeft vele uren en vaak achter de schermen besteed aan haar vrijwilligerstaken. Zij was een zeer gedreven bestuurslid en had veel taken onder haar hoede. Als ze de planning niet helemaal rond kreeg, stond ze zelf op de werkvloer. De vrijwillige inzet van mevrouw Heijligers heeft erg veel betekend voor de samenleving. Ze stond ontzettend graag klaar voor de gemeenschap in Oploo.

Gerrit Ermens

Uit het vrijwilligerswerk van de heer Gerrit Ermens blijkt dat hij ooit bankier is geweest. Ook hij heeft zich jarenlang ingezet voor “de Oude Heerlijkheid”. Hij was er van 2002 tot en met 2014 bestuurslid en penningmeester. Na deze periode bleef hij de volgende penningmeester ondersteunen met zijn kennis en ervaring. En dat was zeker geen kleine taak. “Gerrit deed eigenlijk nog steeds het grote werk!”, is er over hem gezegd. Ook na 2014 bleef hij veel werkzaamheden op vrijwillige basis oppakken: het boeken van inkomende facturen; factureringen maken en boeken; betalingen van crediteuren en debiteuren controleren; de driemaandelijkse Btw-aangifte afhandelen, en; het opmaken van de jaarstukken, de verantwoording van het bestuur en de kas- en bankboeken. In januari 2022 is er een nieuwe penningmeester gekomen, maar ook daarna is hij betrokken gebleven bij de stichting.


(….)

Dorpspenning Land van Cuijk

Gemeentelijke onderscheidingen zoals de Dorpspenning Land van Cuijk zijn bedoeld als teken van waardering en dankbaarheid vanuit de gemeente en de lokale gemeenschap. Als beloning voor iemands inzet en bijzondere verdiensten voor zijn of haar eigen stad of dorp. Personen die in aanmerking komen voor een gemeentelijke onderscheiding, leveren door hun vrijwilligerswerk een bijzondere bijdrage aan de leefbaarheid in hun eigen dorpsgemeenschap. Zij zorgen voor de verbinding en zijn erg belangrijk voor het voortbestaan van hun vereniging.