Kunstexpositie Jacques Versteeg in Vincentiuskerkje Velp Deel dit artikel ‹ Terug

Kunstexpositie Jacques Versteeg in Vincentiuskerkje Velp

Geplaatst op: maandag 17 juli 2023


Stichting Kunst in het Kerkje presenteert

Kunstexpositie Jacques Versteeg in Vincentiuskerkje Velp


In augustus 2023 exposeert Jacques Versteeg in het Vincentiuskerkje in Velp. Oprechtheid verwerken vanuit gevoel, dat is essentieel voor zijn schilderijen en 3D-werken. Deze expositie wordt georganiseerd door Stichting Kunst in het Kerkje.

De expositie is te bezichtigen van donderdagen tot en met de zondagen 3/4/5/6/, 10/11/12/13 en /17/18/19/20 augustus van 11 tot 17 uur op het adres Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.


Schilderijen van Jacques Versteeg

Schilderen betekent voor Jacques Versteeg een gevecht aangaan met het materiaal, om het beeld zover te krijgen dat het klopt. Dat het klopt bij zijn gevoel. In harmonie, met geluk. Al is dat maar een fractie van vrolijkheid. Jacques hoopt met zijn werk mensen te verleiden: ‘Kijk naar het licht daar. Daar in de verre verte door bomen, grassen en over het strand. Zie jij dat licht daar ook?’

Jacques had een fulltime baan in het boekenvak en volgde van 1983 tot 1988 de avondopleiding ‘richting vrij beeldende kunst’ op de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Zo nu en dan draagt hij nog steeds een creatieve ondersteuning aan voor fraaie kinderboeken.

Zijn werkelijke authenticiteit komt het meest tot uiting door zijn beeldende vertaling van het leven om hem heen, permanente prikkelingen zijn zichtbaar in zijn schilderijen en een paar 3-D’s. Hij is blij zijn werk te kunnen laten zien in het Vincentiuskerkje in Velp en heeft het gevoel dat dit kerkje zijn werk zal omarmen.



Voor meer informatie over onze exposities en concerten, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl