Passie en hard werken bij het Vierdaagse Orkest FotoCuijk.nl Arjan Broekmans
Deel dit artikel ‹ Terug

Passie en hard werken bij het Vierdaagse Orkest

Geplaatst op: woensdag 21 juni 2023


Passie en hard werken bij het Vierdaagse Orkest

Met de première in de Schouwburg Cuijk start het Vierdaagse Orkest 2023 op zaterdag 15 juli aan de concerttour door het Land van Cuijk en Rijk van Nijmegen. Het eerste concert tijdens de week van de Nijmeegse Vierdaagse begint om 20:15 uur. Tickets à €18,50 zijn te bestellen via vierdaagseorkest.nl.


Cuijkse concerten

De première in de schouwburg is ideaal om vanaf een luxe theaterstoel van de muziek en dans te genieten. Het Vierdaagse Orkest is in Cuijk nog twee keer vaker te zien. Het concert op de Maaskade op donderdagavond 20 juli trekt ieder jaar een volle kade van muziek- en feestliefhebbers. Uniek dit jaar: het Vierdaagse Orkest speelt op vrijdagochtend tijdens de doortocht van wandelaars ook op de kade. Naast Cuijk treedt het Vierdaagse Orkest op in Nijmegen, Wijchen, Groesbeek en Boxmeer. Het complete concertprogramma is te vinden op vierdaagseorkest.nl.


Passie

De Cuijkse Esmee is zangeres bij het Vierdaagse Orkest. Ze kijkt ontzettend uit naar de concerten: “Heerlijk muziek maken met allemaal gepassioneerde mensen. We werken er hard en serieus naartoe, maar hebben ook de grootste lol. Dat maakt het Vierdaagse Orkest gewoon fantastisch.”


Het Vierdaagse Orkest bestaat uit meer dan zeventig veelal jonge artiesten. De zangers, dansers en muzikanten van het Vierdaagse Orkest laten tijdens de week van de Nijmeegse Vierdaagse het beste van zichzelf zien. “Ik doe ieder jaar weer mee, omdat het orkest een hele goede balans heeft tussen heel veel energie, plezier en kwaliteit. Het niveau is voor een groep amateurs heel hoog, waardoor ik elk jaar weer leer”, vertelt klarinettist Willem.


Rock tot filmmuziek

Van pop tot musical en van rock tot filmmuziek: de variatie is groot tijdens het avondvullende concert. Het publiek kan genieten van vele bekende nummers, maar ook van muziek die zal verrassen. Zoals Paconchita, dit jaar het favoriete stuk van trompettist Janine: “Vooral door de fijne zomervibes en door de gave trompetpartijen. Dit maakt me trots op mijn collega’s!” De muzikale leiding is in handen van dirigent Bart van Zutven, die het orkest al jaren met enthousiasme leidt. Stephanie Bongers - van Werkhoven is de coach van de zanggroep, waar ze zelf ook tussen staat te stralen tijdens de concerten. De dansers van Dance Department Malden staan op het podium onder leiding van Janne van Lanen.