Fietsfeest Land van Cuijk op 8 en 9 juli Fietsfeest Land van Cuijk
Deel dit artikel ‹ Terug

Fietsfeest Land van Cuijk op 8 en 9 juli

Geplaatst op: woensdag 21 juni 2023


Tijdens het Fietsfeest Land van Cuijk, op zaterdag 8 en zondag 9 juli, kunnen fietsers van alle leeftijden aantrekkelijke fietsroutes volgen, interessante bezienswaardigheden bekijken en bijzondere evenementen in het Land van Cuijk bezoeken. 

Op de website www.fietsfeestlandvancuijk.nl is een overzicht van alle fietsroutes te vinden.


Of je nu samen met het gezin wilt fietsen of een ervaren doortrapper bent, er is altijd een route die bij jou past. Je kunt zelf bepalen welke route(s) je fietst en wanneer je dit doet. De meeste routes bieden de mogelijkheid om zelf het startpunt te kiezen.

De deelnemers aan het Fietsfeest komen onderweg langs tal van bijzondere evenementen. Zoals het kampioenschap sloomfietsen in Grave, waarbij het de uitdaging is om juist zo langzaam mogelijk te rijden, en het fietssuppen op de Kraaijenbergse Plassen. Langs de route worden markten en andere activiteiten georganiseerd. Je kunt genieten van muziek- en theateroptredens en (eenmalige) tentoonstellingen. Musea, zoals het Kazemattenmuseum in Grave en het Speelgoed- en Kermismuseum in Vortum-Mullem, geven rondleidingen. Voor de kunstliefhebbers is er op zondag een meet & greet met de kunstenaars van de Kunstroute in Mill.  

Bijzonder is verder de tandemtocht die speciaal voor fietsliefhebbers met een visuele beperking wordt georganiseerd. 

Bovendien zijn er meer dan 30 pauzeplekken langs de routes, waar je even kunt uitrusten en genieten van lokale lekkernijen. Veel van deze pauzeplekken hebben speciale aanbiedingen voor de deelnemers aan het Fietsfeest.

Het Fietsfeest is een initiatief van de toeristische-recreatieve platforms in het Land van Cuijk en Visit Land van Cuijk.