Tour over de hopvelden met bijpassende bierproeverij Giel Bongers en Merel Kuitert
Deel dit artikel ‹ Terug

Tour over de hopvelden met bijpassende bierproeverij

Geplaatst op: woensdag 14 juni 2023


De Wilbertoordse Giel Bongers (BrabantHop) en Udense Merel Kuitert (Books, Beers & Beyond) slaan de handen ineen voor een hoptour met bierproeverij. Op het hopveld van BrabantHop in Wilbertoord zal de aftrap plaatsvinden op 30 juli, waarna mensen zelf een tour kunnen boeken in de webshop.


Normaal zijn hun taken gescheiden: Giel geeft mensen rondleidingen over zijn bloeiende hopvelden, waar Merel mensen op locatie bezoekt om bierproeverijen te verzorgen. ‘Zijn klanten zochten een bierproeverij bij de hoptour, mijn klanten houden van extra verdieping… Eén en één is twee!’ Aldus een enthousiaste Merel over deze samenwerking met Giel.

Op 30 juli kunnen er twee groepen van maximaal 25 deelnemers worden verwelkomd. Je kunt dan kiezen tussen een tijdsslot tussen 13:00 en 15:00 uur of tussen 16:00 en 18:00 uur. Tijdens de hoptour van Giel (BrabantHop) wordt in geuren, kleuren en smaken uitgelegd hoe hij hiermee begonnen is en hoe het allemaal werkt, en lopen we met een Brabants Hoppenbiertje in de hand tussen de 6,5m hoge hopranken door. Voor, tijdens en na de rondleiding geniet je eveneens van een hoppig biertje, waarbij Merel (Books, Beer and Beyond) je in geuren en kleuren vertelt over bierstijlen, smaken en hoppige feiten. Je kunt vragen stellen, genieten van een bijpassend hapje en voordat je weer naar huis gaat jezelf verwennen met een bierpakket of andere hopproducten. Na deze eenmalige aftrap kun je in de webshop een rondleiding en proeverij boeken in de weekenden van het hoogseizoen (lente en zomer).

Kaarten zijn te bestellen via www.brabanthop.nl en kosten 30 euro p.p. Hierin meegenomen zijn de hoptour, hapjes en vier proefbieren. Het evenement vindt plaats op bij Brabanthop op de Katwijksebaan 14 in Wilbertoord op zondag 30 juli 13:00 - 15:00 uur of 16:00 tot 18:00 uur. Allergieën graag tijdig doorgeven.