Kinderen uit Beers worden opgeleid voor de radio Op de foto: Peter Linders bezig in de studio van Omroep Land van Cuijk
Deel dit artikel ‹ Terug

Kinderen uit Beers worden opgeleid voor de radio

Geplaatst op: dinsdag 13 juni 2023


Kinderen uit Beers worden opgeleid voor de radio: Programmamaker Peter Linders van Omroep Land van Cuijk geeft een workshop radiomaken tijdens de Talentendag op

Basisschool Dr. Jan de Quay op vrijdag 16 juni vind er op Basisschool Dr. Jan de Quay in Beers een bijzondere talentendag plaats, waar kinderen uit de bovenbouwgroepen de kans krijgen om in workshops kennis te maken met de wereld van radiomaken. De workshops, georganiseerd door Omroep Land van Cuijk, bieden een unieke gelegenheid voor kinderen om hun talenten te ontdekken onder begeleiding van de ervaren programmamaker Peter Linders.


Peter Linders, een actieve radio-dj en podcastmaker bij Omroep Land van Cuijk, neemt de jonge deelnemers mee in de magie van het radiomaken tijdens zijn inspirerende workshops. Met de nadruk op kinderen in de leeftijdscategorie van ongeveer 10 jaar, leert Peter hen de basisprincipes van het radiopresentatievak. Ze krijgen de unieke kans om zelf achter de microfoon te staan, liedjes aan te kondigen en te leren hoe ze een kort interview moeten afnemen. De workshops gaan echter verder dan alleen presenteren. De kinderen mogen ook zelf de knoppen bedienen om een liedje te starten en een jingle te laten horen, waardoor ze een complete ervaring krijgen van het werken achter de schermen van een radioprogramma. De workshops beginnen met oefensessies, waarin de kinderen de kans krijgen om de basisvaardigheden van het radiomaken onder de knie te krijgen. Vervolgens werken ze samen aan het creëren van een echt radioprogramma, dat later zal worden uitgezonden op Omroep Land van Cuijk.


Het initiatief om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met radiomaken is van onschatbare waarde. Naast het ontwikkelen van hun communicatieve vaardigheden, biedt radiomaken ook een creatieve uitlaatklep voor kinderen. Het stelt hen in staat om hun stem te laten horen en hun verhalen te delen met een groter publiek.


Meer informatie of interviews peter@0486tv.nl / 0653406221