Kinderboek van Ineke Kraijo genomineerd voor de Eigenwijsprijs Ineke Kraijo
Deel dit artikel ‹ Terug

Kinderboek van Ineke Kraijo genomineerd voor de Eigenwijsprijs

Geplaatst op: maandag 12 juni 2023


Ineke Kraijo is een in Cuijk wonende schrijfster van kinderboeken en jeugdromans. Haar boek Geheim onder de grond is genomineerd voor de Eigenwijsprijs Middenbouw 2023.


Over het verhaal

Geheim onder de grond is een boek voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar. Het verhaal gaat over Nine en Mik die in een hotel in Zeeland wonen. Op een dag komt er een professor met zijn dochter Luna naar het hotel. De professor heeft meer interesse in bunkers uit de Tweede Wereldoorlog dan in vakantie met Luna. Tot zij op een dag verdwenen is. Nine en Mik gaan naar haar op zoek. Ineke Kraijo: ‘Ik vind het ontzettend leuk dat Geheim onder de grond genomineerd is voor de Eigenwijsprijs, juist omdat het een prijs is die door kinderen wordt bepaald.’


De afgelopen maanden las een grote groep kinderen alle boeken die door de uitgevers werden voorgedragen voor de Eigenwijsprijs. De drie populairste boeken zijn nu genomineerd. Behalve Geheim onder de grond van Ineke Kraijo zijn dat Het poepiemonster van Bram Kasse en Meester Bil is meesterdief van Corien Oranje. Op 23 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.