Samenwerking Jeugdhulp staand vlnr. Sil Liebrand (Syntein), Dorothee Verhoeven (gemeente Land van Cuijk), Ingrid Haerkens (Centrum Jeugd en Gezin) en Jan Lelivelt (Centrum Jeugd en Gezin) zittend: Linda Bröker en Joost Hendriks
Deel dit artikel ‹ Terug

Samenwerking Jeugdhulp

Geplaatst op: vrijdag 2 juni 2023


Op dinsdag 30 mei ondertekenden de huisartsen in het Land van Cuijk en de gemeente Land van Cuijk de afspraken om de samenwerking op het gebied van Jeugdhulp verder te versterken. Er zijn afspraken gemaakt om de samenwerking tussen het Centrum Jeugd en Gezin en de huisartsen te optimaliseren. Zo kunnen kinderen en gezinnen beter en doelmatiger worden geholpen.


Aanvulling convenant 

Al in 2018 zijn door de vijf voormalige gemeenten de afspraken vastgelegd in een convenant. Doel van het convenant was om meer efficiency te bereiken in de toegang tot zorg en welzijn bij hulpvragen van ouders en kinderen. Ook is een betere samenhang op het terrein van jeugdzorg en jeugdbeleid bereikt met als doel kinderen beter, langduriger en doelmatiger in de eigen omgeving te helpen. De aanvulling die nu is gedaan betreft de optimalisering in de communicatie tussen huisartsen en het Centrum Jeugd en Gezin. Wethouder Joost Hendriks is blij met deze nieuwe ontwikkeling. “Door nog kortere lijnen met de huisartsen kan het Centrum Jeugd en Gezin sneller optreden als de situatie daarom vraagt.”


Ook Linda Bröker, Bestuurslid Huisartsen Coöperatie Land van Cuijk en Noord Limburg reageert positief, “Op deze manier kunnen kwetsbare kinderen in gezinssituaties nog beter worden geholpen. Daar zijn de kinderen uiteindelijk het meest bij gebaat.”