Deel dit artikel ‹ Terug

Enquête waterplan Land van Cuijk

Geplaatst op: vrijdag 8 juni 2007


De gemeenten binnen het Land van Cuijk werken aan een waterplan. Wat gaan we doen met beken, grondwater, riolering, drinkwater etc.? Dit integrale plan biedt daar de uitgangspunten voor. En daarbij hebben de gemeenten de hulp van inwoners bij nodig. Hen wordt verzocht de waterenquête in te vullen!

Nederland leeft met water. Al eeuwenlang zijn Nederlanders bezig met het bouwen van dijken en gemalen om het water buiten te houden. Maar het klimaat verandert. Meer regen, meer smeltwater en zeespiegelstijging vragen om andere oplossingen. Zo worden dijken verlegd en rivieren verbreed. We gaan het water vasthouden, bergen en afvoeren. Water krijgt de ruimte, zodat Nederland ook in de toekomst veilig en leefbaar blijft.

Het Land van Cuijk leeft ook met water. De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill & Sint Hubert en Sint Anthonis stellen gezamenlijk een waterplan op. Ook Waterschap Aa en Maas, de provincie Noord-Brabant, Brabant Water en Rijkswaterstaat dragen hun steentje bij. In het waterplan staan de plannen voor al het aanwezige water in de gemeenten: van oppervlaktewater en grondwater tot drinkwater, van waterkwaliteit tot waterkwantiteit en van recreatie tot voorlichting.

Het waterplan wordt opgesteld door de gemeenten; de ambtenaren stellen het op en voeren het uit en het bestuur keurt het goed en maakt er geld voor vrij. Alleen: het waterplan kan niet worden opgesteld zonder gegevens over de huidige watersituatie. Uw gegevens wel te verstaan over wateroverlast, te vies water of juist te weinig water en uw waterwensen.

Wij willen u vragen de waterenquête in te vullen op de website: www.waterplanlandvancuijk.nl. Er staan vragen in over wateroverlast binnen uw gemeente. Met deze informatie kunnen wij proberen deze problemen te analyseren en op te lossen. U kunt de enquête invullen tot 31 juli, daarna gaan wij de gegevens analyseren. Bij voorbaat hartelijk dank voor het invullen!