Deel dit artikel ‹ Terug

Het Land van Cuijk gaat voor groen(e afscheidingen)

Geplaatst op: donderdag 16 april 2015


In plaats van houten schuttingen of muren kun je ook hagen en struiken planten als erfafscheiding. Voorbeelden van hagen in de tuin zijn onder andere de liguster, de berberis, de buxus en de haagbeuk. Of denk aan bessenstruiken waarvan je lekker kunt eten. Planten houden water vast en verbeteren door de doorworteling het infiltratievermogen van de bodem.

En dat, dat is weer goed om het Land van Cuijk klimaatbestendig te maken! Want het klimaat verandert. Dat uit zich in een toename van heftige regenbuien, gevolgd door langdurige droogte en hogere, tropische temperaturen. Het wordt kortom vaker te droog, te nat en te warm.

De gemeenten in het Land van Cuijk spelen hier op in door het klimaatbestendig maken van de openbare ruimte. Nu jouw tuin nog! Lees meer over de ‘klimaatregelen’ die je kunt nemen op www.landvancuijk.nl/klimaat of bezoek t/m 18 april één van de ‘klimaatbestendige tuinen’ bij Fixet Overloon, Gamma Boxmeer, Janna Cuijk, De Brabander Cuijk, Jan van de Hulsbeek Wanroij of de Gebr. Janssen Beugen.