Deel dit artikel ‹ Terug

Vernieuwde dweiltocht carnavalsmaandag succesvol

Geplaatst op: woensdag 25 januari 2012


Unieke verzamel medaille als herinnering aan Millse dweiltocht

Sinds vorig carnavalsseizoen is het deelnemen aan het dweilen op carnavalsmaandag in Mill helemaal gratis. De kaarten voor deze dweiltocht zijn gratis verkrijgbaar bij de 6 dweilhaltes en in de bus die op maandag 20 februari van 15.00 uur tot 23.00 uur langs alle dweilhaltes zal rijden. Deze vernieuwde aanpak bleek vorig jaar een groot succes te zijn. Meer carnavalsvierders dan het voorgaande jaar namen deel aan deze dweiltocht.

Naast gratis deelnemen, is er sinds vorig jaar ook een unieke herinnering verbonden aan iedere volle dweilkaart. Tekenaar, schilder en ex-prins Bert Verweijen en kastelein Broer van Thiel bedachten en ontworpen de herinnering voor deze dweiltocht in de vorm van een speciale medaille. Het unieke is dat het een verzamel medaille is. Ieder jaar opnieuw komt er namelijk een cijfertje bij die met een clip aan de medaille te bevestigen is. Bij het inleveren van een volle dweilkaart kreeg men vorig jaar zo’n unieke medaille en kon het verzamelen beginnen. Voor iedereen die deze medaille niet heeft is deze uiteraard dit jaar beschikbaar.

Het eerste jaar kreeg men een bronskleurige medaille
Dit jaar een tweetje
het derde jaar een drietje
het vierde jaar een viertje
het vijfde jaar een zilverkleurige medaille
het zesde jaar een zesje
het zevende jaar een zeventje
het achtste jaar een achtje
het negende jaar een negentje
het tiende jaar een goudkleurige medaille

Dweilkaarten zijn op carnavalsmaandag verkrijgbaar bij café Libre, café Royal, grandcafé ’t Lagerhuis, grandcafé ’t Centrum, café ’t Heike, café de Winkel en in de dweilbus.