Deel dit artikel ‹ Terug

SCM 't Germeland op op zoek naar nieuw Jonkerpaar

Geplaatst op: donderdag 15 september 2011


“Als je de kans krijgt moet je het zeker doen”

Sinds 3 carnavalsseizoenen kent Stichting Carnaval Mill de functie van Jongker en Jongkvrouwe. Dit Jongkerpaar heeft tot doel jeugd en jongeren nog actiever en dichter bij het carnaval te betrekken. Ook komend seizoen komt er weer een Jongkerpaar en iedereen kan hiervoor kandidaten aandragen en ook nog eens consumptiebonnen winnen.

Sharon van Gemert en Niels Ermers vormden afgelopen seizoen het Jongkerpaar in Mill. Op de vraag hoe ze dit is bevallen reageren ze alle twee super enthousiast. Niels: “Het carnavalsseizoen was voor mij een groot feest, ik heb me uitstekend vermaakt.” Ook Sharon had het niet willen missen. Al was zij toen ze gevraagd werden iets minder snel met toezeggen dan Niels. Ze wilde eerst precies weten wat er van haar verwacht werd. Sharon: “Maar ze hadden me toch om kunnen praten, waar ik ze heel dankbaar voor ben want ik heb nog nooit zo'n mooie carnaval gehad.” Vooral de gezellige en goed georganiseerde carnaval in Mill verbaasde Niels en Sharon. “Als je kijkt hoeveel mensen er vanaf de Verschijning tot aan het verbranden van de gèrm meegeholpen hebben om dit goed te laten verlopen, kijk je echt je ogen uit.” En hun advies als je de kans krijgt Jongkerpaar te worden? “Meteen doen!”

Het Jongkerpaar mag bestaan uit een jongen en meisje, maar 2 meisjes of 2 jongens mag natuurlijk ook. Wel moeten ze in Mill wonen en tussen de 18 en 25 jaar zijn. Hun taak is om jeugd en jongeren bij het carnaval in Mill te betrekken. Tijdens het carnavalsseizoen zijn er een aantal momenten waarop het Jongkerpaar aanwezig is maar er is ook voldoende ruimte om samen met vrienden carnaval te vieren. Het nieuwe Jongkerpaar zal verschijnen op zaterdag 26 november tijdens de prinsenreceptie in de Concertzaal.

Kandidaten kunt u aanmelden via de flyers in de diverse horecagelegenheden en sportaccommodaties in Mill en via jongkerpaar@germelaand.nl. Uit alle inzendingen zal een inzending geloot worden die 60 consumptiebonnen ontvangt. www.germelaand.nl