Deel dit artikel ‹ Terug

Problemen bij stallen en bouwen carnavalswagens in Mill

Geplaatst op: maandag 12 september 2011


Deze week heeft CV (CarnavalsVrienden) Vur Mekaar uit Mill haar carnavalswagen op Marktplaats te koop gezet. Dit met pijn in het hart, zoals in de advertentie te lezen is. Reden van deze verkoop is het ontbreken van ruimte om de carnavalswagen te stallen en om aan de carnavalswagen te kunnen bouwen. “Onze wagen staat nu wel in een loods hier in Mill op het industrieterrein,” vertelt Mark Kremers van Vur Mekaar. “Maar als de eigenaar de loods nodig heeft moet hij er weer uit en staan we op straat. Daarnaast mogen we in die loods niet bouwen aan de wagen, alleen maar stallen.” Vorig jaar al heeft Vur Mekaar veel moeite gehad om een ruimte te vinden waar men aan de wagen kon werken. “Toen konden we nog in de nishut van Stichting Carnaval Mill terecht, maar deze loods gaat nu ook weg.”

Doordat de nishut van SCM ’t Germelaand weg moet heeft ook Stichting Carnaval Mill een probleem. In deze loods stond namelijk de prinsenwagen en de wagen van de jeugdraad plus die van de Wielwaajers. Deze wagens staan nu gestald in dezelfde loods als die van Vur Mekaar maar ook slechts tijdelijk. Daarnaast gebruikte SCM de nishut voor de opslag van materialen als podiumdelen, borden en overige attributen behorende bij het carnavalsseizoen. Ook Stichting Carnaval Mill is daarom dringend op zoek naar ruimte.

Kunt u Vur Mekaar en of Stichting Carnaval Mill helpen aan ruimte? Uiteraard hoeft dit niet gratis, dan kunt u voor Vur Mekaar contact opnemen met Mark Kremers via markkremers@zonnet.nl of tel. 06 – 10 88 46 59. Voor SCM ’t Germelaand kunt u mailen naar info@germelaand.nl of bellen met voorzitter Marcel Peters op tel. 0485-454511.