Omroep Land van Cuijk brengt carnaval in beeld en geluid Deel dit artikel ‹ Terug

Omroep Land van Cuijk brengt carnaval in beeld en geluid

Geplaatst op: dinsdag 30 januari 2024


Omroep Land van Cuijk, de streekomroep voor het Land van Cuijk en omgeving, zorgt ervoor dat je niets hoeft te missen van het carnavalsfeest in de regio. Met live uitzendingen op radio en TV, een documentaire over de Metworst en een uitgebreide regio-agenda, brengt Omroep Land van Cuijk de carnavalssfeer bij je thuis.


Op vrijdag 9 februari kun je van 16.00 tot 18.00 uur live meekijken en luisteren naar het Prinsentreffen, waar de prinsen en prinsessen van de verschillende carnavalsverenigingen elkaar ontmoeten in de Omroep Land van Cuijk radiostudio in Myllesweerd. Het Prinsentreffen wordt gepresenteerd door Peter Linders en Martijn Tap, die ook de nodige humor en carnavalsmuziek in de uitzending brengt.


Op zaterdag- en zondagavond om 20.00 uur kun je kijken naar de documentaire “Ze zien los”, een ontroerende film over de eeuwigdurende liefde voor een unieke, oeroude paardenrace in het Brabantse dorp Boxmeer. De traditie wordt de Metworst genoemd en wordt elk jaar verreden op carnavalsmaandag. Het verhaal gaat over voor iedereen herkenbare thema’s als gemeenschapszin, familiebanden, trots en rivaliteit. En al vele generaties lang wordt dit unieke evenement in ere gehouden en doorgegeven aan de jeugd van nu en in de toekomst..


Op maandagochtend vanaf 9:00 uur kun je live de Metworst volgen, de traditionele paardenrace die al sinds de middeleeuwen wordt gehouden in Boxmeer. De Metworst is een spannende en spectaculaire strijd tussen de ongehuwde jongemannen van het dorp, die met hun paarden over de besneeuwde velden racen. De winnaar krijgt de felbegeerde metworst en de eer om koning van de Metworst te zijn. Omroep Land van Cuijk doet live verslag van de race, de huldiging en de sfeer rondom de Metworst.


Naast deze speciale uitzendingen, kun je ook elke dag genieten van het reguliere programma-aanbod van Omroep Land van Cuijk, met nieuws, muziek, sport, cultuur en meer. Ook kun je op de website van Omroep Land van Cuijk de volledige regio-agenda vinden, met alle activiteiten en evenementen die er te doen zijn in het Land van Cuijk tijdens de carnaval.

Omroep Land van Cuijk is te ontvangen via de ether (radio), diverse providers en online. Kijk voor meer informatie en alle kanalen op www.omroeplvc.nl


Omroep Land van Cuijk wenst je een fijne carnaval toe!