Vastgoedeigenaren Centrum Boxmeer reiken stimuleringsprijs uit. Vastgoedeigenaren Centrum Boxmeer reiken stimuleringsprijs uit.
Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Vastgoedeigenaren Centrum Boxmeer reiken stimuleringsprijs uit.

Geplaatst op: vrijdag 25 november 2022


Kledingwinkel Lady M, juwelier Van Arensbergen en de zijgevel van conceptstore Luff zijn de genomineerden die kans maken op de titel Fraaiste pand centrum Boxmeer 2022. Deze stimuleringsprijs werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt door de vereniging van Vastgoedeigenaren Centrum Boxmeer.


Bruisend centrum

De vereniging Vastgoedeigenaren Centrum Boxmeer is van mening dat fraaie panden bijdragen aan de kwaliteit van het winkelhart van Boxmeer. Cas Janssen van de organiserende vereniging vertelt: “Als een winkelgebied uitstraling heeft, dan ga je daar als klant graag heen. Voor ondernemers is het dan heel aantrekkelijk om zich er te vestigen. Met als resultaat een bruisend centrum.” 


Vakjury

Voor de beoordeling van de panden hebben de vastgoedeigenaren een vakjury samengesteld, die bestaat uit Bart van den Hork van De Witte Oss Architecten, Olga Görts–van de Pas van Olga Görts Advies en Martin van Staveren van MVS Makelaardij. Met zijn drieën hebben ze eind oktober het centrum doorkruist; vanaf het Rochusplein tot aan het einde van de Steenstraat.


Opvallend

Dat het centrum van Boxmeer bruist, valt ook de jury op. Zelfs in deze voor ondernemers lastige tijd blijft de leegstand in Boxmeer beperkt tot met name een aantal grote panden in winkelcentrum de Kloostertuin. Ze spotten zelfs verrassingen, zoals de ‘verstopte’ kapperszaak aan de achterzijde van De Pauw (die vorig jaar de titel Fraaiste pand van centrum Boxmeer in de wacht wist te slepen). Aantrekkelijke marketingmiddelen zorgen ervoor dat de klant wordt opgeroepen om via een kruip-door-sluip-door naar binnen te gaan.


Criteria

Aantrekkingskracht – niet alleen voor klanten, maar voor het hele winkelgebied - is één van de criteria waar de jury op heeft gelet, zo legt architect Bart van den Hork uit. “Maar we hebben ook gekeken naar zaken als vormgeving, uitstraling, toegankelijkheid, duurzaamheid en kwaliteit van herbestemming. Bij de verkiezing fraaiste pand van centrum Boxmeer kijken we niet alleen naar de etalage, maar naar het totaalplaatje. Zo zie je dat bij tal van panden, ondanks grote veranderingen toch de link met het verleden is behouden. Dat geeft karakter aan een centrum, zoals dat van Boxmeer.”


Genomineerden

Kledingwinkel Lady M, juwelier Van Arensbergen en de zijgevel van conceptstore Luff sprongen dit jaar het meest in het oog. Van den Hork legt de keuze kort uit. “De eigenaar van Lady M gaat heel zorgvuldig om met het pand; het is destijds mooi gerestaureerd en wordt goed onderhouden. Kijk je naar juwelier Van Arensbergen dan is er bij dit pand veel aandacht voor detail, materiaalgebruik en historisch besef. Conceptstore Luff valt op door het gevelmetselwerk, de schijnramen en een verticale geleiding van de zijgevel.” Wie van de drie genomineerden er met de titel Fraaiste pand centrum Boxmeer 2022 naar huis gaat, maakt Sinterklaas op zaterdag 3 december bekend.