Jongeren in Land van Cuijk & Maasduinen tonen ambitie ME-N-U
Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Jongeren in Land van Cuijk & Maasduinen tonen ambitie

Geplaatst op: vrijdag 7 oktober 2022


Na een succesvolle eerste editie van het ME-N-U event, met ruim 80 deelnemers, heeft community ME-N-U de smaak te pakken. Op woensdag 12 oktober organiseren zij voor de tweede keer hét event voor professionals in de sectoren Agri, Food, Tech en Health bij Marel Poultry in Boxmeer. De kern van de community bestaat uit een aantal jonge, gemotiveerde waaghalzen uit het Land van Cuijk en 

Maasduinen die impact willen maken in de regio. Hun sterke visie creëert kennis en kennissen. Wat die visie is? “In 2030 bivakkeren we in de top 5 van Nederland volgens de regionale Monitor Brede Welvaart van het CBS!”


Inspiratie en activatie

Ruben Burger, projectmanager bij Stichting AgriFood Tech Land van Cuijk: “We wonen en werken in een prachtige regio waar volop onbenutte kansen liggen in de sectoren Agri, Food, Tech en Health. ME-N-U zet zich in om professionals uit verschillende generaties met elkaar te verbinden. Hiermee bundelen we krachten en netwerken om tot die brede welvaart te komen.” “Zo hebben we een ondernemer van Eiwitcampus Beers gekoppeld aan onze community. Hij wil met reststromen van de bierbrouwer hoogwaardige ingrediënten voor voeding creëren, terwijl deze bierbostel normaal gesproken naar diervoeding gaat. Als community die zich richt op brede welvaart – ja daar zit gezonde voeding bij - zien we vele mogelijkheden om onze regio samen te versterken’’, aldus Inge Smits, initiatiefnemer en werkzaam bij Imagro. Door middel van inspiratie en activatie wil de community iets in beweging brengen. “We kennen die we kennen en we weten wat we weten, maar die we niet kennen en wat we niet weten, dat is eigenlijk veel interessanter. De eerste meeting deze zomer heeft al mooie matchmaking opgeleverd. Onze events staan in het teken van verbinden met elkaar, samen komen tot mooie initiatieven die we als community verder kunnen ontplooien’’, aldus Linda van Dalen van Social Noot, een van de kartrekkers. Ruben Burger vult aan: “En ja, uiteindelijk willen we daarmee van een braindrain naar een brainpull in de regio. Als we de opkomst zien, gaat dit zeker lukken. De energie en het enthousiasme zit er zeker in.”


Het programma

De community zorgt voor een inspirerende aftrap, gevolgd door een interessant programma op een toffe, professionele locatie bij Marel Poultry in Boxmeer. Professor Maria Hopman, lid van de GezondheidsRaad en bekend van de veldexperimenten rondom gezonde voeding en fysiologie tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en Zeven Heuvelenloop – verzorgt een keynote en brengt deze avond vernieuwde inzichten over ‘traditionele’ denkbeelden met betrekking tot bewegen en gezondheid. Als boerendochter geboren en getogen in Ottersum, kent zij de regio en kent zij de toekomstige agenda voor gezonde voeding.  


1) Keynote professor Maria Hopman

2) Rondleiding Demo Center Marel Poultry

3) Vier interactieve break-out sessies

Ondernemen en voedselonzekerheid in oorlogstijd

Hoe je als jongere impact maakt in de regio

De impact van guerillamarketing en storytelling

Luchtkwaliteit, energiebesparing en duurzaamheid op scholen

4) ME-N-U borrel


Aanmelden ME-N-U event gratis

Iedereen die geïnteresseerd is in deze avond en zich verbonden voelt met de sectoren Agri, Food, Tech en Health is van harte welkom. Aanmelden voor het gratis event op woensdag 12 oktober kan via community@agrifoodtechlandvancuijk.nl. Volg de community ook via LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/menu-land-van-cuijk-en-maasduinen/