Community ME-N-U lanceert voor en door jonge professionals uit het Land van Cuijk en Maasduinen Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Community ME-N-U lanceert voor en door jonge professionals uit het Land van Cuijk en Maasduinen

Geplaatst op: donderdag 21 juli 2022


Op woensdag 13 juli was de kick-off van de Community ME-N-U bij Eiwitcampus Beers. Aanjagers Inge Smits, Marieke Schouten, Resi Bens, Linda van Dalen, Roger Engelberts en Ruben Burger verwelkomden ruim 80 helden in de sectoren Agri, Food, Tech en Health. Het doel van deze energieke community is om met een mix van young professionals en meer ervaren professionals samen te werken aan een brede welvaart. Een verbonden club creëren die samen impact maken en gave dingen doen door gebundelde kracht, netwerk, kennis en kennissen.

 

Dagvoorzitters Roger Engelberts en Ruben Burger schetsen die avond een droom: een zelfsturende gemeenschap van jongeren die bijdragen aan een aantrekkelijke regio om in te werken en te leven. Het momentum is er. De nieuwe Gemeente Land van Cuijk biedt samen met buurregio Maasduinen genoeg menskracht en slagkracht om een verschil te maken. De kunst zit hem in het verbinden.


“We kennen inmiddels wie we kennen. Het leren kennen van nieuwe mensen brengt juist nieuwe kansen met zich mee. Als ik hier om me heen kijk zie ik kansen genoeg. Laten we samen werken aan thema’s zoals gezonde voedselketens, boer-burger relatie en bewustwording op gezondheid. Om zo samen bij te dragen aan de brede welvaart van onze regio. ” Aldus Resi Bens, lid Platform AgriFood Tech en mede-kartrekker van ME-N-U, tijdens de aftrap van de community.


Een energieke speeddate brengt de avond verder op stoom. Een ode aan briljante mislukkingen door spreker Paul Iske maakt het plaatje rond. Met de term combinatorisch innoveren pleit Iske voor het zoeken van verbindingen en impact maken vanuit een collectieve wijsheid. De eerste zaadjes zijn daar op woensdag 13 juli zeker voor geplant. De volgende bijeenkomst staat in het teken van actie. Van goede ideeën naar actieve subgroepen die met thema’s aan de slag gaan.  


Me-N-U organiseert de volgende bijeenkomst op woensdag 12 oktober met een keynote door Prof. Dr. Maria Hopman. Ook een bijdrage leveren aan de regio of geïnspireerd raken? Aanmelden kan door een mail te sturen naar community@agrifoodtechlandvancuijk.nl