Langen Grondverzet en Laarakkers werken samen Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Langen Grondverzet en Laarakkers werken samen

Geplaatst op: donderdag 8 juli 2021


Sambeek en Boxmeer: Sinds 1 Juli werken Langen Grondverzet en Laarakkers samen. Langen Grondverzet zal haar activiteiten verplaatsen naar de Stalenberg 18 te Sambeek. Op deze locatie heeft Langen Grondverzet de beschikking over een vergund terrein met voldoende ruimte om haar groei-ambities in te vullen.

Laarakkers wordt mede-eigenaar van Langen Grondverzet en zal de huidige eigenaar, Bart Langen, ondersteunen op het gebied van marketing, administratie, personeel en IT. Verdere synergievoordelen zoals het gezamenlijk inkopen van machines, de aan- en verkoop van verschillende grondsoorten en bouwmaterialen vormen een positief uitvloeisel van deze samenwerking.
Bart Langen wordt operationeel directeur en blijft het aanspreekpunt voor klanten en leveranciers. De kracht van het jonge bedrijf zit met name in de snelheid en flexibiliteit, in combinatie met een hoge kwaliteit van werken. Dit zal in de nieuwe samenwerking zeker behouden blijven. Langen Grondverzet is een regionale speler, actief op het gebied van GWW (grond- weg en waterbouw) en containertransport binnen de nieuwe gemeente Land van Cuijk.
Wiljan en Marcel Laarakkers zijn blij met de participatie in Langen Grondverzet. “We gaan Bart Langen ondersteunen en proberen hem volledig in zijn kracht te zetten”. Hij kan meeliften op het netwerk en de faciliteiten van Laarakkers en daarmee staat een verdere groei van de onderneming niets in de weg. We vinden het fantastisch om op deze manier een jonge ondernemer de mogelijkheid te bieden sneller door te kunnen groeien. “Daarnaast past Bart gewoon binnen de Laarakkers cultuur, onze activiteiten sluiten goed op elkaar aan”, aldus Wiljan Laarakkers.


Over Langen Grondverzet:
Wat begon als een nevenactiviteit is uitgegroeid naar een volwaardig grondverzetbedrijf dat inmiddels bekend staat om haar flexibiliteit en kwaliteit van geleverde diensten.
De werkzaamheden van Langen Grondverzet zijn zoals de klantendoelgroep heel divers, van sloop en grondwerken tot het aanpassen van het tuintje bij particulieren, van bomen rooien tot allerhande straatwerk, van het aanleggen van grondwaterinfiltratie tot het vegen van uw terrein, containerverhuur en transport, teveel om op te noemen.
Het machinepark van Langen is modern, duurzaam en representatief, voldoet aan de laatste stand der techniek en is door tal van aanbouwdelen op vele fronten in te zetten. Bart is enthousiast over de samenwerking met zijn eerste en enigste “oud werkgever” en voelt het als een eer om door een bedrijf van aanzien als Laarakkers te worden gevraagd om samen te werken.

Over Laarakkers:
Laarakkers is een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van sloop, graafwerkzaamheden, asbestsanering, saneren van verontreinigende grond, recycling en gebiedsontwikkeling. Het familiebedrijf uit Boxmeer (NL) en Rheinberg (D) en Düsseldorf (D), dat dit jaar 75 jaar bestaat, is continu op zoek naar innovaties die de core business duurzamer maken en versterken. Door jarenlange ervaring is Laarakkers specialist op het gebied van hergebruik van bouwmaterialen. 98% van het sloopmateriaal wordt gerecycled. Er zijn verschillende Laarakkers-bedrijven en samenwerkingsverbanden opgericht om zich verder te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de sloop- en bouwsector. Dit zijn o.a.: L + J Recycling GmbH, steenpuinrecycling; Martens Democom, ontmanteling van kern- en energiecentrales; Koninklijke Smals en rheincycling, betonrecycling; Wim Martens Logistics B.V, transport en handel in bouwmaterialen; Laarakkers Resite, gebiedsontwikkeling en last but not least Langen Grondverzet