Energy Challenges organiseert zomerkamp met als thema duurzaamheid Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Energy Challenges organiseert zomerkamp met als thema duurzaamheid

Geplaatst op: maandag 15 juni 2020


Stichting Energy Challenges organiseert in navolging van haar acties op scholen dit jaar een zomerkamp met als thema duurzaamheid. Kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar zijn van 20 tot en met 24 juli van harte welkom op Landgoed de Barendonk. “Het belooft een onvergetelijke, energieke, maar bovenal leerzame week te worden!”, aldus Ingrid Kloosterman.

Hoe het idee voor dit kamp is ontstaan? “De afgelopen maanden konden we door het coronavirus niet op bezoek bij onze deelnemende scholen. Omdat we toch iets wilde doen, hebben we thuisopdrachten ontwikkeld. Deze vielen zo goed in de smaak, zowel bij de leerlingen als bij hun ouders, dat we het verzoek kregen of we ook niets voor de zomervakantie hadden”, legt Kloosterman uit.

Het team van Energy Challenges heeft de afgelopen weken een divers programma ontwikkeld, waarbij geen dag hetzelfde is. “Zo ontdekken de kinderen alles over de wereld van plantaardige voeding en krijgen ze kookles van topchefs uit de regio. Ze maken een volledig, recyclebare, werkende robot van onder andere oud papier en lege verpakkingen. En gaan ook creatief aan de slag. Daarnaast zorgen we natuurlijk voor de nodige lichaamsbeweging en ontspanning. Het wordt echt een onvergetelijk avontuur!”

Stichting Energy Challenges organiseert al jaren campagnes op basis- en middelbare scholen in het hele land. Tijdens deze lessen ontdekken de leerlingen alles over duurzaamheid, techniek, energie en afval. Daarnaast wordt ondernemerschap en samenwerken gestimuleerd. Kloosterman vertelt enthousiast: “We zien dat er bij de deelnemers ook echt een verandering in gedrag. Ze staan na afloop veel bewuster in het leven en willen graag meer doen. Die kans bieden we nu met een uniek kamp. Hier leggen we de basis voor een mooie toekomst. Dit zijn de kinderen die er in de toekomst voor zorgen dat we de klimaatdoelstellingen van 2050 absoluut halen!”

Meer informatie over het zomerkamp: energychallenges.nl/zomerkamp
advertentie