10 december: Binnenkijken bij het Merletcollege Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

10 december: Binnenkijken bij het Merletcollege

Geplaatst op: woensdag 6 december 2017


Op zondag 10 december heeft iedereen de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen in het gebouw van nieuwe Merletcollege. Het nieuwe schoolgebouw is dan van 11.00 uur tot 14.00 uur geopend voor alle belangstellenden die het leuk vinden om deze nieuwe aanwinst in Cuijk van binnen te zien.

De open dag is vooral bedoeld om kennis te maken met het nieuwe gebouw. Iedereen krijgt daarbij de gelegenheid om op eigen houtje het schoolgebouw te gaan ontdekken aan de hand van een uitgezette route en een boekje met weetjes over dit bijzondere nieuwe gebouw. Voor kinderen zal er een leuke speurtocht zijn. In de kantine staat er voor iedereen iets lekkers klaar om zo onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade te genieten van het prachtige uitzicht over de Maas en de Mookerheide.

Over dat uitzicht vertelt rector Paul Metzemaekers het volgende in een uitgebreid interview op CuijkDoet.nl: "Als je hier naar buiten kijkt, zie je dat Cuijk ontzettend veel te bieden heeft. Vanuit de kantine heb je een prachtig uitzicht over de Maas. Ieder uur komen er vele vrachtschepen voorbij; de pont vaart af en aan en je ziet zelfs de spoorbrug. Sta je aan de kant van de Katwijkseweg, bijvoorbeeld in de lerarenkamer, dan kun je de goede infrastructuur aanschouwen. Kijk je vanuit de entree, dan springt de Martinuskerk meteen in het oog. En laten we de sportvelden naast onze parkeerplaatsen niet vergeten. Hier wordt zelfs gevoetbald op het hoogste niveau. Maar ik zie het ook als een symbool van het rijke verenigingsleven dat we hier kennen. En dan heb ik het nog niet eens over de natuur om ons heen en de tekenen uit onze geschiedenis - van de Tweede Wereldoorlog tot de Romeinse tijd - op loopafstand van onze school zijn de herinneringen te vinden. Kortom een heel leerzame omgeving, waar je ontdekt dat Cuijk echt veel interessanter is dan je zelf eerst dacht."

CuijkDoet! en Merletcollege
De open dag wordt georganiseerd door het Merletcollege in samenwerking met CuijkDoet! CuijkDoet! is een initiatief van de gemeente Cuijk. Met CuijkDoet! willen we de gemeente Cuijk op de kaart zetten als een fijne plek om te wonen, werken, ondernemen en recreëren. Dit doen we door het vertellen van mooie verhalen door ambassadeurs en door het in de spotlights zetten van mooie voorbeelden. Het Merletcollege is zo’n mooie voorziening. Een mooi voorbeeld van CuijkDoet!

Lees hier het uitgebreide interview met Paul Metzemaekers

advertentie