Zonnepanelen op de gemeentewerf in Cuijk: gebruiksovereenkomst ondertekend Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Zonnepanelen op de gemeentewerf in Cuijk: gebruiksovereenkomst ondertekend

Geplaatst op: donderdag 4 mei 2017


Cuijk wordt weer een stukje duurzamer

Dinsdag 2 mei is een belangrijke stap gezet om medio juni 2017 186 zonnepanelen op het dak van de gemeentewerf in Cuijk te plaatsen. Door de gemeente Cuijk en CEC (Het Cuijks Energie Collectief) is de overeenkomst voor het recht van opstal ondertekend. De zonnepanelen zijn onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Cuijk.

De zonnepanelen zijn goed voor een productie van 42.000 kWh. De komende 20 jaar heeft CEC toestemming op het dak van de gemeentewerf te gebruiken voor zonnepanelen. De investering van die panelen komt van de leden van CEC. Zij profiteren dus ook. Het rendement van de investering is met ruim 3% veel aantrekkelijker dan het geld op de spaarrekening te laten staan.

Duurzaamheidsbeleid
Het zonnepanelenproject van CEC op de gemeentewerf past in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Cuijk. In 2045 wil de gemeente energieneutraal zijn. Alle dan nog benodigde energie wordt tegen die tijd 100% duurzaam opgewekt, bijvoorbeeld met zonne-energie. De intentie is om de komende jaren meer van deze projecten uit te voeren, ter benutting van zo veel mogelijk geschikte daken in de gemeente.

Interesse in de zonnepanelen op de gemeentewerf?
Kijk snel op http://www.cuijksenergiecollectief.nl/, want 75% van de panelen is inmiddels verkocht. 
advertentie