Mijlpaal voor gezondheidscampus in Boxmeer: gemeente en ontwikkelaar Necron Group tekenen koopoveree Health Campus in Boxmeer
Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Mijlpaal voor gezondheidscampus in Boxmeer: gemeente en ontwikkelaar Necron Group tekenen koopoveree

Geplaatst op: donderdag 22 februari 2024


Gemeente Land van Cuijk en vastgoedontwikkelaar Necron Group ondertekenden vandaag de koopovereenkomst voor de overdracht van gronden binnen de gezondheidscampus. Ook maakte Necron bekend dat hotelketen Marriott International twee verschillende hotelmerken op de campus gaat exploiteren. De realisatie van de eerste fase van de gezondheidscampus, die de gemeente en Necron in meerdere fases hebben afgestemd, komt hiermee steeds dichterbij. 


De gezamenlijke ambitie is om op de campus een gevarieerd ecosysteem van zorginstellingen, bedrijven, organisaties en kennisinstellingen op het gebied van innovatieve gezondheidszorg te realiseren. Het zal een duurzame en gezonde omgeving vormen waar niet alleen wordt gewerkt, maar waar ook verblijfs- en overnachtingsmogelijkheden, restauratieve voorzieningen, vergaderruimtes, gezondheids- en sportvoorzieningen aanwezig zijn. De campus zorgt daarnaast voor een impuls van de werkgelegenheid en draagt bij aan de economische gezondheid van de regio.


Wethouder Maarten Jilisen, gemeente Land van Cuijk: “We zijn erg blij met deze verdere ontwikkeling van de Health Campus in Boxmeer. Met het gedegen masterplan worden er concrete stappen gezet om samen te komen tot een mooie gezondheidscampus. Ook zijn we heel content met de zeer aansprekende exploitant van het hotel. Samen met het masterplan vormt het hotel zo een solide basis voor een voorspoedige invulling van de campus en daarmee een mooie impuls voor de economie in onze gemeente.” 

Gerard van Liempt, CEO Necron Group: “De komende maanden werken we verder aan de marktpositionering van de gezondheidscampus. Dit doen we in nauwe samenwerking met verschillende gespecialiseerde partners, inclusief de gemeente. Hierbij kijken we niet alleen naar de behoeften van onze toekomstige gebruikers, maar sluiten we ook zoveel mogelijk aan op de kracht en het karakter van deze regio. Via een zorgvuldige aanpak bouwen we stapje voor stapje aan een krachtig en toekomstbestendig gebiedsmerk met een bovenregionale aantrekkingskracht.” 


De gezondheidscampus omvat straks een oppervlakte van zo’n 12 hectare, waarbij veel aandacht is voor natuurontwikkeling en groenvoorzieningen. Naar verwachting start de bouw van het zogenaamde dual-branded hotel in de loop van dit jaar. Beide merken krijgen gezamenlijk ruim 400 kamers welke bestaan uit zowel reguliere hotelkamers, kamers met een zorgkarakter als ook kamers voor extended stay. 


De totale tijd voor de realisatie van dit grootschalige project schat Necron op zo’n acht tot tien jaar. Deze periode kent een gefaseerde aanpak. Er wordt gestart met de realisatie van de hotels in het noordelijke deel van de campus, waarna aansluitende bouwontwikkelingen plaatsvinden.  

Meer informatie is te vinden op www.aplusinhealthcare.nl. Hier zullen ook regelmatig updates verschijnen. 


Over Necron Group 

Necron Group is een Zwitserse private vastgoed investerings- en ontwikkelingsmaatschappij met een lange termijn focus op het duurzaam ontwikkelen van hoogwaardig logistiek en hospitality vastgoed in Europa. De Necron Group heeft de afgelopen jaren ca. 300.000 m2 vastgoed ontwikkeld en gerealiseerd in Europa en heeft inmiddels een pipeline van meer dan € 1 miljard.