‘Gezondschap’ Land van Cuijk Het ‘Gezondschap’ in de supermarkt
Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

‘Gezondschap’ Land van Cuijk

Geplaatst op: woensdag 7 februari 2024


Vanaf 19 februari starten we in de gemeente Land van Cuijk in zes supermarkten met Gezondschap: een gezond ‘schap’ in de supermarkt, ingericht door een diëtiste.

Bij de supermarkten Plus Verbeeten in Overloon en Vierlingsbeek, de Jumbo in Cuijk, Boxmeer en Grave en de Albert Heijn in Mill vind je de komende zes weken een speciaal ingericht schap gevuld met gezonde producten uit de Schijf van Vijf. 


Op woensdag 21 februari trappen we de start van het Gezondschap feestelijk af samen met alle partners en wethouder Willy Hendriks-van Haren. 


Waar: Jumbo Bosmans Cuijk  

Adres: Lavendelkade 382, Cuijk 

Wanneer: 21 februari om 14:00


Waarom Gezondschap?

Vanuit ons gezondheidsbeleid zetten we in op preventie: voorkomen is beter dan genezen. Dit doen we door gezonde voedingskeuzes in de supermarkt makkelijker te maken en hiermee een gezonde leefstijl te stimuleren. 


Doe mee met gratis activiteiten 

Samen met Voedselapotheek, GGD Hart voor Brabant, Sociom, Smaakcentrum, Negen en alle deelnemende supermarkten worden er de komende weken verschillende bewustwordingsactiviteiten rondom de deelnemende supermarkten georganiseerd om gezond eten en gezond leven bij klanten en inwoners te promoten. Hieronder en op www.gezondschap.nl/landvancuijk staat de agenda en alle informatie over de activiteiten.


Beweegchallenge 

Tijdens deze challenge – georganiseerd door Negen – kunnen klanten in de supermarkt een lekkere smoothie bij elkaar ‘fietsen’ met behulp van de shakefiets. Naast deze lekkere smoothie maakt degene die het snelst zijn of haar smoothie bij elkaar fietst, kans op een mooie prijs!


Supermarktsafari 

Weet je niet waar je precies op moet letten als je gezond wilt eten? Samen met diëtiste Tahnee bezoek je de supermarkt bij jou in de buurt. Er wordt een leerzame rondleiding gegeven met veel informatie over etiketten lezen en producten vergelijken. Ook is er ruimte voor jouw vragen. Wel even aanmelden van te voren via www.gezondschap.nl/landvancuijk


Proeverijen

Diëtiste Tahnee weet alles over een gezond eetpatroon dat ook nog eens lekker is. Door te proeven kom je erachter welke gezonde voedingskeuzes bij jou in de smaak vallen! Receptenwedstrijd

Sociom organiseert de receptenwedstrijd ‘gezond en betaalbaar koken’. Hiervoor worden vanaf 22 februari gratis groenten uitgedeeld in verschillende wijkcentra. De uitdaging is om een betaalbaar, gezond en lekker recept in te sturen dat je samen met een ander hebt gemaakt. Want samen koken en eten verbindt. Doe mee en win een mooie prijs! De jury bestaat uit de koks van initiatief Samen Tafelen. 


Over Gezondschap 

Gezondschap is een initiatief van de Voedselapotheek. Gezondschap heeft een dubbelzinnige betekenis:

Gezondschap zorgt voor een gezond schap in de supermarkt in de buurt. Om mensen bij hun boodschappen op ideeën te brengen en te laten zien hoe lekker en gemakkelijk gezond eten kan zijn. Het schap wisselt iedere twee weken van thema en bij alle producten in het gezonde schap staat uitleg van een diëtist. De thema’s in het Land van Cuijk zijn: ontbijt, tussendoortjes, energie, eetwissel, schoollunch en diner. 

?Gezondschap vindt voorkomen beter dan genezen. Liever iemand ‘gezondschap’ wensen in plaats van ‘beterschap’. Gezondschap betekent je goed voelen en minder snel ziek worden. Daar is iedereen bij gebaat. Onze inwoners, maar -bijvoorbeeld- ook huisartsen en apothekers.


Meer weten? Kijk op www.gezondschap.nl/landvancuijk