Zomerse wandeling bij de Radioplassen in Stevensbeek

De Radioplassen zijn ontstaan door afgravingen van zand en grind voor aanleg A77 en later de A73. Ondanks dat de plassen dicht bij de bebouwing liggen, is het een rustig natuurgebied. Rondom de plassen is een bosgebiedje en er zijn mooie doorkijkjes over het water. 


Er zijn verschillende soorten watervogels: visetende vogels als de fuut, aalscholver en ijsvogel. Deze tijd van het jaar heb je de kans een fuut te zien, die zijn jongen op zijn rug draagt! Ook knobbelzwanen, de meerkoet, waterhoen en wilde eend zijn vaak op het water te zien. Bloeiende waterlelies en de gele plomp geven kleur aan het watergebied en aan de oever kun je de frisse geur van watermunt opsnuiven.


De wandeling start zondag 23 juni 10.00 uur bij de Parkeerplaats kruising Ceresstraat / Radioweg (IVN vlag) in Stevensbeek. Rond 12.00 uur zijn we weer terug en kunnen genieten van koffie/thee. Voor vragen kunt u terecht bij Carla Hendriks: carlahendriks1@gmail.com

Aanmelden voor deze wandeling kan op de website Home-De Maasvallei (ivn.nl), bij ‘Excursies’ de knop ‘Aanmelden’ aanvinken.

Datum

23  zondag 23 juni 2024 om 10.00 uur

Website en social links

ivn.nl

Adres

IVN De Maasvallei

Ceresstraat 0

5844 AA Stevensbeek