Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

AFGELAST: Schaapscheerdersfeest 2024

AFGELAST


Voor de allerkleinste bezoekers is het schaapscheerdersfeest één groot avontuur. Bak zelf broodjes boven het kampvuur of geniet van een spectaculaire show van Clown Woefie. Daarnaast is de scouting St. Patrick aanwezig en laat zien waarom je bij deze actieve vereniging moet gaan. Dit jaar zullen er tal van ambachtelijke standhouders aanwezig zijn die ieder een veel beoefende hobby met veel plezier tentoonstellen.


Bij de schaapskooi staat de schapenscheerder om te laten zien hoe de schapen van hun vacht worden ontdaan. Daarnaast hebben we op de heide een prachtige demonstratie van een schaapherder die met zijn hond een kudde schapen bijeen drijft.


Voor slechts € 5,- kunnen kinderen alle activiteiten zelf ervaren met de speciale strippenkaart. Hiermee krijgen ze toegang tot een middagvullend programma. Betaling is natuurlijk ook mogelijk met een pinpas.


Dit jaar verwelkomen wij weer een mooie diversiteit aan standhouders. Kijk of neem deel aan een klankschalensessie of geniet van een verfrissend drankje terwijl er live muziek wordt gespeeld door lokale muzikanten. Leer over hoe op een ambachtelijke wijze zuurdesembrood wordt gemaakt of ontdek een scala aan andere lokale initiatieven, waaronder schilderkunst op hout, bijenwaskaarten en natuurlijke producten uit de winkel van Bronlaak. Er is ook een imker aanwezig om uit te leggen hoe honing wordt gemaakt.


Dit jaar introduceren we een milieuvriendelijk alternatief voor het vervoer naar het Schaapscheerdersfeest: een huifkar met paard! Vanaf 11.00 uur pendelt de huifkar tussen de parkeerplaats bij restaurant De Heksenboom (Bosweg 40, Sint Anthonis) en de Schaapskooi. Je kunt ook lopen of fietsen, de route staat aangegeven. Trek stevige wandelschoenen aan, het is ongeveer 1,7 kilometer lopen vanaf De Heksenboom.


De entree is gratis. Bezoekers zijn welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Om de rust van de schapen te garanderen, moeten honden kort aangelijnd blijven. Het Schaapscheerdersfeest wordt georganiseerd door een samenwerking van Stichting Het Schaap met Staatsbosbeheer en Scouting St. Patrick.

Voor meer informatie kijk op www.stichting-het-schaap.jimdosite.com of www.facebook.com/stichtinghetschaap.

Datum

9  zondag 09 juni 2024 om 11.00 uur

Website en social links

Adres

Stichting Het Schaap

Bosweg 40

5845 EB Sint Anthonis